Slovnaft Cup: Győzött Komáromban a címvédő Nagyszombat

By
Updated: február 28, 2023

Véget ért a komáromi KFC menetelése a Szlovák Kupában, a lilák hazai pályán szenvedtek kétgólos verséget a címvédő Nagyszombat ellen. 

Az első félidő nem hozott sok izgalmat. Aktívan kezdtek a nagyszombatiak, fölényben játszottak, de remekül védekezett a KFC. Az első helyzetet a Komárom dolgozta ki, Tóth fejesét Takáč védte. Később Mikovič beadását Taiwo fejelte volna kapura, de Bréda remek érzékkel védett.
Fordulás után tovább folytatódott a nagyszombati fölény, majd egy óra játék után érkezett az első gól. A 63. percben Štetina hosszú labdával indította Mikovičot, aki a hátvédek mögé került és a hálóba talált – 0:1. Nyolc perccel később növelte előnyét a Spartak, Taiwo kapott labdát a tizenhatosban, hátvédjéről lefordulva pedig a kapuba talált – 0:2. A komáromiak ezzel búcsúztak a Slovnaft Cup küzdelmeitől, míg a Nagyszombat közelebb került a címvédéshez.

Slovnaft Cup negyeddöntő:
KFC Komárom – Spartak Nagyszombat 0:2 (0:0)
Gólszerzők: Mikovič (63.), Taiwo (71.)
Sárga lapok: Adayilo, Šimko, Špiriak – Štetina, Savvidis
Komárom: Bréda – Adayilo (74. Štepanovský), Saláta, Špiriak, Šurnovský – Šimko, Ožvolda (80. Emmanuel) – Šmehyl, Németh, Ganbold (74. Mészáros) – Tóth
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša (76. Čurma), Mikovič – Ofori (76. Daniel), Procházka (46. Ristovski), Savvidis, Paur (76. Štefánik), Bukata (85. Oseni) – Taiwo

Fotó: FC Spartak/Lukáš Grinaj

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370