Négyet rúgott San Marinonak a szlovák válogatott

By
Updated: jún 5, 2024

Legyőzte San Marinot a szlovák válogatott, amely lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Európa-bajnokság előtt. 

Május 31-től edzőtáborban vesznek részt a szlovák válogatott játékosai, akik ezúttal az osztrák Wiener Neustadt városi stadionjában lépett pályára San Marino ellen. Már a 8. percben érkezett az első gól, egy szabadrúgás után a kipattanó labdára Rigo érkezett és nem hibázott – 1:0. Két perccel később Suslov lövése landolt a hálóban – 2:0. A harmadik gól a 36. percben esett, amikor egy összjáték végén Haraslín a tizenhatoson belülről volt eredményes – 3:0. Fordulás után a negyedik gólt az 58. percben Strelec szerezte, aki be is állította a végeredményt. Mindkét csapat hat cserét hajthatott végre, Bénes László végigjátszotta a találkozót. A következő mérkőzésre június 9-én vasárnap Nagyszombatban kerül sor, amikor is Wales válogatottja lesz az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés:
Szlovákia – San Marino 4:0 (3:0)
Gólszerzők: Rigo (8.), Suslov (10.), Haraslín (36.), Strelec (58.)
Játékvezető: Weinberger – Höfler, Hartl (mind Ausztria)
Sárga lapok: Contadini, Palazzi (mind San Marino)
Szlovákia: Rodák – Pekarík (46. Obert), Gyömbér (77. Ďuriš), Škriniar, De Marco – Rigo (68. Hollý), Hrošovský, Bénes – Suslov (60. Tupta), Strelec (59. Polievka), Haraslín (46. Sauer)
San Maríno: Colombo – Fabbri (25. D´Addario), Cevoli, Rossi, Tosi (85. Vitaioli) – A. Golinucci (62. Battistini), E. Golinucci (62. Mularoni) – Berardi (62. Pancotti), Contadini – Sensoli – Nanni (85. Palazzi)

Fotó: SFZ/Roman Ferstl