Megtört a nyeretlenségi sorozat, legyőzte Bosznia-Hercegovinát a szlovák válogatott

By
Updated: marec 27, 2023

Megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a szlovák válogatott, amely a J-csoport második mérkőzésén két góllal múlta felül Bosznia-Hercegovinát. 

Már a 13. percben vezetést szerzett a szlovák csapat. Mak kapott labdát a bal szélen, középre törve 22 méterről a hálóba talált – 1:0. A gól után is a szlovák válogatott maradt aktívabb, aminek a 40. percben meg is lett az eredménye, Haraslín lövése a kapuban kötött ki – 2:0. A második félidőben feléledt a vendég csapat, próbáltak nyomást gyakorolni a bosnyákok, de nem tudtak veszélyesek lenni Dúbravka kapujára. Bénes László ezúttal is lehetőséget kapott, a 69. percben lépett pályára. Az eredmény végül nem változott, a szlovák válogatott Francesco Calzona szövetségi kapitány irányítása alatt a hatodik mérkőzésen megszerezte első győzelmét. Folytatás júniusban Izlandon és Lichtensteinben.

Eb-selejtező, J-csoport, 2. mérkőzés:
Szlovákia – Bosznia-Hercegovina 2:0 (2:0)
Gólszerzők: Mak (13.), Haraslín (40.)
Játékvezető: Di Bello – Peretti, Bresmes (mind olaszt), 6052 néző
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Gyömbér, Hancko – Kucka, Lobotka (90.+2 Hrošovský), Duda (69. Bénes) – Mak (58. Suslov), Polievka (69. Zreľák), Haraslín (90.+2 Bero)
Bosznia-Hercegovina: Šehič – Ahmedhodžič, Miličevič (46. Cimirot), Saničanin – Dedič, Hadžiahmetovič (63. Prcič), Tahirovič (74. Stevanovič), Krunič, Gazibegovič – Prevljak (63. Džeko), Demirovič

Fotó: SFZ/Roman Ferstl

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.