Klubot válthat télen Iván Alex és Tumma Gergely

By
Updated: január 8, 2023

Klubot válthat a téli átigazolási időszakban Tumma Gergely és Iván Alex, a két játékos nem vesz részt a nagyszombati Spartak edzőtáborában Máltán. 

A trnavskyhlas.sk tette közzé a hírt, miszerint a Spartak 21 játékossal és három kapussal utazik Máltára a Tipsport Kupára, viszont a tornán három játékos nem lép pályára: Tumma Gergely, Iván Alex és Kelvin Boateng.

A feketenyéki Tumma Gergely és a dunaszerdahelyi Iván Alex szerződése a nyáron lejár, a klub pedig már most lehetőséget nyújtott a távozásra. „Tumma helyét a hátvédsorban ifj. Marek Ujlaky veszi át. Geri szerződése a nyáron lejár és már most lehetőséget nyújtunk a tovább lépésre, hogy stabil játékos legyen egy másik csapatban. Beszéltünk vele, több játékpercre vágyik, ami érthető.“ – nyilatkozta Michal Gašparík vezetőedző. A 22 éves középhátvéd még a diákcsapat játékosaként csatlakozott a Spartak együtteséhez, ahol folyamatosan lépett előre a ranglétrán, végül a felnőttek között is bemutatkozott. A legnagyobb sikere a 2022-es Slovnaft Cup győzelem, továbbá több alkalommal szerepelt az U21-es válogatottban.

Iván Alex másfél évvel ezelőtt igazolt Nagyszombatba. „Alex szerződése lejár a nyáron, a klub most még kaphat érte átigazolási összeget. Tudom, hogy vannak ajánlatai, egy nagyon érdekes futballistáról van szó. Több lehetősége van belföldről és külföldről is, biztosan talál magának csapatot.“ – vázolta fel Iván Alex helyzetét Michal Gašparík.

Tumma Gergely 51 mérkőzésen lépett pályára a Spartak mezében, ez idő alatt két gólt és két gólpasszt szerzett. Iván Alex 50 mérkőzésen 4 gólt és 4 gólpasszt ért el.

Fotó: fcspartaktrnava.com/Lukáš Grinaj

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.