Kétgólos előnyt elbukva búcsúzik a Konferencia-ligától a Slovan

By
Updated: marec 16, 2023

Kétgólos előnyről döntetlenezett, majd tizenegyesekkel búcsúzott a Konferencia-ligától a pozsonyi Slovan, amely a svájci Bázel ellen maradt alul a nyolcaddöntőben. 

Aktívan kezdte a mérkőzést a Slovan, a 10. percben pedig vezetést is szerzett. Weiss beadását Kucka fejjel megtolta, majd Abubakarai lőtt a hálóba – 1:0. A 17. percben kettőre növelte előnyét a Slovan. Abubakari futott el a jobb oldalon, beadását a svájci védelem blokkolta, de Kucka 14 méterről a kapuba talált – 2:0. Amilyen jól indult a Slovan számára az első félidő, olyan rosszul folytatódott a második. Az 53. percben szépített a Bázel, egy szöglet után Calafiori lövése megpattant a kapu előtt és a hálóban kötött ki – 2:1. A gól után feléledt a svájci csapat, amely több veszélyes támadást is vezetett, helyzete is volt, de gólt nem tudott szerezni. Egészen a 93. percig, amikor is Amdouni a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy közepes lövést, a labda ismét megpattant Chovan kapus előtt és a hálóban kötött ki – 2:2.

A hosszabbítás nem hozott gólt, így érkeztek a tizenegyesek, melyek előtt a Slovan kapust cserélt, Chovan helyett Trnovský állt a gólvonalra. A tizenegyeseknél viszont a Bázel volt higgadtabb, ugyanis négyet is belőtt, míg a Slovan csak egyet, így a svájci csapat jutott a legjobb nyolc közé.

Európai Konferencia-liga, nyolcaddöntő:
SK Slovan – FC Bázel 2:2 (2:0), tizenegyesekkel 1:4
Gólszerzők: Abubakari (10.), Kucka (17.) ill. Calafiori (53.), Amdouni (93.)
Sárga lapok: De Marco, Lovat – Zeqiri, Calafiori
Slovan: Chovan (120+1. Trnovský) – J. Medveděv, Kašia, De Marco, Lovat – Kankava – Čavrić (97. Barseghjan), Kucka, Čakvetadze (72. Lichý), Weiss (90+2. Jarjué) – Abubakari (90+2. Sharani)
Bázel: Hitz – Lang, Pelmard, Calafiori, Kade (66. López) – Ndoye (101. Burger), Diouf, Xhaka (82. Fink), Amdouni – Zeqiri, Augustin (66. Males).

Fotó: SK Slovan

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370