Kerethirdetés: Bénes László is készülhet Portugália ellen

By
Updated: august 30, 2023

Kihirdette a szlovák válogatott keretét Francesco Calzona szövetségi kapitány a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre Portugália és Lichtenstein ellen.

A keret nagyobb meglepetés nélkül került kihirdetésre. A csapatban kapott helyet a Hamburgban remeklő Bénes László, míg a Niké Ligából Polievka, Kucka és Kmeť is meghívót kapott. Végleg eldőlt, hogy a játékos pályafutását lezáró Marek Hamšík a válogatott szakmai stábjában kap helyett, de a pontos beosztását a közelgő összetartás elején hozzák nyilvánosságra. A cserék között szerepel a DAC csapatából Miroslav Káčer és Christián Herc, továbbá a cseh Ostrvából Almási László.

A szlovák válogatott szeptember 8-án Portugáliát, majd szeptember 11-én Liechtensteint fogadja, mindkét mérkőzés a pozsonyi Nemzeti Stadionban rendezik.

A szlovák válogatott kerete:
Kapusok: Henrich Ravas, Marek Rodák, Martin Dúbravka
Hátvédek:
 Norbert Gyömbér, Martin Valjent, Dávid Hancko, Matúš Kmeť, Milan Škriniar, Peter Pekarík, Michal Tomič, Vernon De Marco, Denis Vavro,
Középpályások: Jakub Kadák, Matúš Bero, Juraj Kucka, Patrik Hrošovský, Stanislav Lobotka, Ondrej Duda, Bénes Lászó
Támadók: Adam Zreľák, Róbert Polievka, Tomáš Suslov, Ľubomír Tupta, Róbert Mak, Lukáš Haraslín, Dávid Ďuriš, Ivan Schranz, Erik Jirka, Róbert Boženík

Fotó: sport.sk/tasr

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.