Izland legyőzésével Eb-résztvevő a szlovák válogatott

By
Updated: november 16, 2023

Legyőzte Izlandot, így egyenes ágon biztosította az Eb-részvételt a szlovák válogatott.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a szlovák válogatott számára, Óskarsson már a 17. percben vezetést szerzett. A 30. percben egy jobboldali szöglet után Kucka fejjel küldte a labdát a hálóba. Nem sokáig tartott a döntetlen állás, a 37. percben Duda egy büntetőt értékesített, ezzel pedig előnyhöz jutott a szlovák csapat. A második félidő remekül indult, egy remek egyéni megoldás végén Haraslín parádés lövéssel talált a kapuba. Az 55. percben ismét Haraslín villant, egy távoli lövéssel vette be az izlandi kaput. A csereként beállt Gudjohnsen még szépíteni tudott, de a győzelem már nem forgott veszélyben. Bénes László a 79. percben lépett pályára. Ezzel a szlovák válogatott a J-csoportban Portugália mögött a második helyen végez és egyenes ágon jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Eb-selejtező, J-csoport:
Szlovákia-Izland 4:2 (2:1)
Gólszerzők: Kucka (30.), Duda (37.-11m), Haraslín (47., 55.) – Óskarsson (17.), A. Gudjohnsen (74.)
Szlovákia: Dúbravka – Gyömbér, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (79. Ďuriš) – Schranz (79. Bénes), Boženík (89. Polievka), Haraslín (65. Suslov)
Izland: E. Ólafsson – Sampsted, Ingason, Pálsson, Finnsson – Willumsson (73. Finnbogason), Traustason (25. Thórdarson), Hlynsson (46. Jóhannesson) – Sigurdsson (61. A. Gunnarsson), Óskarsson (73. A. Gudjohnsen), J. Gudmundsson

Fotó: futbalsfz.sk/Roman Ferstl

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.