Iván Alex és Tumma Gergely is távozik Nagyszombatból

By
Updated: jún 2, 2023

Kupagyőzelemmel és bronzéremmel zárta a Fortuna liga 2022/23-as idényét a Nagyszombat csapata, amely a nyár folyamán nagy változásokat hajt végre a játékoskereten belül.

A korábbi pletykákat most a klub honlapja is megerősítette, több játékos szerződése lejár és kilencen távoznak a Spartak keretéből.

A vezetők szerződést hosszabbítanak Roman Prochádzkával, továbbá Martin Bukata és Ľuboš Kamenár is új kontraktust kaphat. Nem számolnak viszont Matej Čurma, Iván Alex, Dyjan Azevedo és Kyriakos Savvidis játékára sem, szerződésük lejártával szabadon igazolhatóvá válnak.  Az elmúlt félévet kölcsönjátékon töltötte Tumma Gergely, Kelvin Boateng, Kenneth Ikugar és Samuel Benovič, akik szintén távozhatnak a klubtól.

Iván Alex 2021 nyarán igazolt a Nagyszombat csapatához, ahol két idény alatt összesen 60 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 4 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. A 26 éves szélső játékos legnagyobb sikere a két kupagyőzelem 2022-ben és 2023-ban.

A 23 éves belső védő, Tumma Gergely a Spartak neveltje, 2019-ben került a felnőtt csapathoz, az elmúlt négy évben Kassán és Liptószentmiklóson is vendégjátékon szerepelt. A Nagyszombat mezében 52 mérkőzésen szerepelt, 2 gólt és 2 gólpasszt szerzett.

Fotó: Spartak.sk/Lugáš Grinaj

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370