Hat perc alatt hármat rúgott Liechtensteinnek a szlovák válogatott

By
Updated: september 12, 2023

Háromgólos győzelemmel zárt Liechtenstein ellen a szlovák válogatott, amely az első hat percben eldöntötte a három pont sorsát.

Ezúttal Bénes László kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a találkozót. Már az első támadásból és az első percben vezetést szerzett a szlovák válogatott. Egy hosszú labdát Boženík fejjel tolt meg, a labdára a kapu előtt Hancko csapott le és a kapust átemelve a hálóba talált – 1:0. Hancko ezzel új rekordot állított fel, ugyanis már a 10. másodpercben betalált, ez pedig a leggyorsabban megszerzett gól a szlovák válogatott történelmében. A 3. percben egy bal oldali szögletet Büchel kapus kiütött, a labdát Duda szerezte meg, aki 12 méterről nem hibázott – 2:0. Újabb három perccel később Bénes adott be egy labdát az alapvonalról, az ötösön Mak először átvette majd a hálóba küldte a labdát – 3:0. A folytatásban is aktív maradt a szlovák válogatott, de a támadások már kevésbé voltak veszélyesek.

A második félidő elején jött a vendégek első helyzete, de Sele lövése mellé szállt. Az eredményen a cserejátékosok sem tudtak változtatni, így maradt a három gólos különbség.

A szlovák válogatott legközelebb október 13-án Portóban Portugália ellen lépnek pályára, három nappal később pedig Luxemburgban szerepelnek.

Eb-selejtező, J-csoport, 6. forduló:
Szlovákia-Liechtenstein 3:0 (3:0)
Gólszerzők: Hancko (1.), Duda (3.), Mak (6.)
Sárga lapok: Tomič, Hrošovský, De Marco – Wieser
Játékvezető: Van Der Eijk – Honig, Zulien (Hollandia), 13.679 néző
Szlovákia: Dúbravka – Tomič (69. Pekarík), Gyömbér, Škriniar, Hancko (86. De Marco) – Duda (77. Bero), Lobotka (77. Hrošovský), Bénes – Mak (69. Tupta), Boženík, Haraslín
Liechtenstein: Büchel – Beck, Traber, Malin (90. Marxer) – S. Wolfinger (63. Meier), Lüchinger (90. Haas), Wieser, Sele, Göppel – Saglam (72. Schlegel), Salanovič (63. Netzer)

Fotó: SFZ/Roman Ferstl

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.