Elfogadták a nevezést, a KFC Komárom hivatalosan is a Niké Liga újonca

By
Updated: jún 10, 2024

A szlovák labdarúgó bajnokság történelmében a KFC Komárom lesz a 31. klub, amely a legfelsőbb osztályban fog szerepelni, ráadásul az újonc első alkalommal szerepel majd az élvonalban. 

A II. liga megnyerésével a KFC Komárom kiharcolta a jogot, hogy az élvonalban szerepeljen, de ehhez több feltételt is teljesíteni kellett. A Ligás klubok Uniójának közgyűlésén a mai napon elfogadták a lilák nevezését – közölte a Niké Liga honlapja.

„A Ligás klubok uniójának elnökségi ülésén a KFC Komárom hivatalosan is bekerült az élvonal csapatai közé. A sport részéről már rég megfeleltek, viszont jogszabályi szempontból több követelményt is teljesíteni kellett, hogy a Niké Liga tagja legyen.“ – nyilatkozta Ivan Kozák, az LKÚ elnöke. 

A közgyűlés után Baráth György, a klub elnöke fejezte ki örömét. „Nagy öröm ez számunkra, Komárom még nem szerepelt az első ligában, de a 80. születésnapomra ez elérkezett. Mindenki nagyon örül, ugyanis a férfiak mellett a női csapat is az élvonalba jutott.“ A klubelnök elmondása szerint a csapat magja egyben marad, a vezetőedző pedig továbbra is Radványi Miklós lesz. „Nem szeretnénk rugdaló futballt játszani. Olyan stílusban kell játszanunk, mint a csapatok többsége, vagy a válogatott. Például régen a hátvédek csak hátvédek voltak, ma már félig támadót is játszanak. Nem lehetünk beképzeltek, az eufória biztosan csökkenni fog.“

Hazai pályán Aranyosmaróton

A KFC stadionja jelenleg is építés alatt áll, így az ősszel albérletbe kényszerül a csapat. „A bajnokságot Aranyosmaróton kezdjük, akikkel szerződést kötöttünk. A mi stadionunkban kész a pálya, de fel kell építeni a többi részt is, hogy ideiglenes engedélyt kapjunk. Azzal számolunk, hogy október végig ez sikerülhet.“

Az optimista előrejelzések szerint már novemberben a DAC csapatát fogadhatják Komáromban. „Várjuk a rangadót, számunkra különleges mérkőzés lesz. De a többi találkozót is várjuk a Niké Ligában, például a Slovan, a Nagyszombat vagy a Zsolna ellen. Különleges lesz Komárom számára.“ – zárta Baráth György.

Fotó: Niké Liga