EL: Egy gólos előnnyel utazik Ciprusra a Slovan

By
Updated: august 25, 2023

Győzelemmel zárta az Európa-liga rájátszásának első mérkőzését a Slovan, az égszínkékek a ciprusi Aris Limassol felett 2:1 arányban diadalmaskodtak.

Már az első félidőben vezetést szerzett a Slovan, Kucka kiugratása után Tolić került helyzetbe és nem hibázott – 1:0. Az 52. percben ismét Tolić volt veszélyes, de közelről fölé lőtt. Az 54. percben Marcelli lövését Vaná kiütötte, a kipattanót Strelec küldte a hálóba – 2:0. Megnyugtató előnybe került a Slovan, de a 74. percben egy kontratámadás végén Mayambela szépített – 2:1. A végére feltámadtak a vendégek, de egyenlíteni nem sikerült. Ezzel a Slovan egy gólos előnnyel utazik Ciprusra, ahol augusztus 31-én játsszák a visszavágó mérkőzést.

Európa-liga rájátszás, első mérkőzés:
ŠK Slovan – Aris Limassol FC 2:1 (1:0)
Gólszerzők: Tolič (34.), Strelec (57.) – Mayambela (74.)
Sárga lapok: Lovat, Kankava, Kucka, Blackman, Sharani, Weiss – Stepiński, Nikolič, Caju, Yago, Brown
Játékvezető: Collum – Connor, McGeachie (Skócia) – 17.564 néző
Slovan: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat – Kucka, Kankava, Tolič (89. Savvidis) – Strelec (67. Barseghjan), Malik (88. Weiss), Marcelli (78. Sharani)
Aris: Vaná – Boakye, Yago, Moucketou-Moussounda (46. Brorsson), Caju – Struski (46. Nikolič), Szöke (77. Brown) – Babicka (35. Montnor), Mayambela, Bengtsson (63. Stepiński) – Gomis

Fotó: sport.sk

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.