Döntetlenezett Norvégiában a szlovák válogatott

By
Updated: marec 27, 2024

Döntetlennel zárt Norvégiában a szlovák válogatott, amely vesztes állásból egyenlített a mérkőzés utolsó perceiben.

Az első félidő a norvég csapat aktivitásától maradt emlékezetes, a hazaiak főleg a jobb oldalon voltak veszélyesek. A 18. percben érkezett az első találat, egy szöglet után Sörloth küldte a labdát a hálóba – 1:0. A vezető gól után sem vettek vissza a norvégok, ugyanis Ödegaard a kapufát találta el, majd Bobb helyzeténél Rodák remekelt. A félidő előtt Sörloth ismét betalált, de szabálytalanság miatt a gól érvénytelen volt. A második félidőre két cserét eszközölt Francesco Calzona, Bénes László helyett Ondrej Duda állt játékba. A félidő elején növelhették volna előnyüket a norvégok, Gyömbér a tizenhatoson belül szabálytalankodott Elyounoussival szemben, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, de Haaland lövését Rodák hárította. Végül a 87. percben Duda egyenlített, ezzel beállítva a végeredményt.
A szlovák válogatott az Európa-bajnokságig két mérkőzést abszolvál. Június 5-én az osztrák Wiener Neustadtban San Marino ellen mérkőznek, majd június 9-én Nagyszombatban Wales együttesét fogadják.

Felkészülési mérkőzés:
Norvégia-Szlovákia 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Sörloth (18.) ill. Duda (87.)
Játékvezető: Kruašvili – Varamišvili, Pipia (mind Grúzia)
Sárga lapok: Östigärd – Gyömbér
Norvégia: Nyland – Ryerson, Ajer, Östigärd, Björkan (62. Wolfe) – Bobb (62. Nusa), Ödegaard (78. Berg), Berge, Elyounoussi (62. Thorstvedt) – Haaland (62. Larsen), Sörloth
Szlovákia: Rodák – Tomič, Gyömbér, Obert, De Marco (46. Hancko) – Kucka, Hrošovský (56. Lobotka), Bénes (46. Duda) – Ďuriš, Boženík (83. Sauer), Haraslín (56. Tupta)

Fotó: Roman Ferstl/SFZ

https://www.facebook.com/events/828403835283370