Bénes László betalált, legyőzte Walest a szlovák válogatott

By
Updated: jún 10, 2024

Győzelemmel zárta utolsó felkészülési mérkőzését a szlovák válogatott, amely 4:0-ra múlta felül Wales csapatát. A végeredményt parádés lövéssel Bénes László állította be.

Nagy aktivitást mutatott az első félidőben a szlovák válogatott, amely az időjárással is megküzdött. A 25. percben Duda beadásából Hancko volt eredményes, de a gól les miatt érvénytelen lett. Az első találatra a 45. percig kellett várni, Kucka 25 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki. A második félidő is jól indult a szlovákok számára, az 56. percben Boženík labdája talált utat a kapuba – 2:0. Négy perccel később egy lövés megpattant Ampadun, így már hárommal vezetett a szlovák válogatott. Bénes László csereként a 71. percben állt hálóba, majd a 90. percben ballal 24 méterről a hálóba tekert – 4:0.

A szlovák válogatott legközelebb június 17-én hétfőn Belgium ellen kezdi meg az Európa-bajnoki szereplést.

„Amikor pályára léptem, az edző azt az utasítást adta, hogy játszam támadó szellemben, az én játékomat. Örülök, hogy góllal segítettem a csapatot. Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk. A találkozó előtt azt mondtuk, hogy ez felkészülés, de úgy akarjuk lejátszani, mint az Eb-n. Remek csapatmunkát mutattunk be és így kell majd játszanunk a tornán is. Természetesen már az első mérkőzésen nehéz ellenfél vár ránk, de úgy gondolom, ha ilyen teljesítményt nyújtunk, biztosan lesz esélyünk.“ – nyilatkozta a TASR-nek a mérkőzés után Bénes László.

Felkészülési mérkőzés:
Szlovákia-Wales 4:0 (1:0)
Gólszerzők: Kucka (45.), Boženík (56.), Ampadu öngól (60.), Bénes (90.)
Sárga lapok: Bero ill. Moore, James
Játékvezető: Stefanski – Golis, Winkler (mind lengyel) – 6.348 néző
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro (77. De Marco), Škriniar, Hancko (71. Obert) – Kucka (82. Bero), Lobotka, Duda (71. Bénes) – Schranz (71. Suslov), Boženík (77. Tupta), Haraslín
Wales: Ward – Stevens, Cabango, Dasilva – D. James (71. Cullen), Sheehan, Ampadu, J. James, Broadhead (62. Koumas) – Johnson (62. Burns), Moore

Fotó: SFZ/Pavol Gašpar