Az Újpest ellen döntetlenezett a KFC Komárom

By
Updated: jún 29, 2024

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a KFC Komárom, amely 1:1-es döntetlennel zárt az Újpest ellen.

Június 17-én kezdte a felkészülést az új idényre a KFC Komárom, a Niké liga újonca erőnléti edzésekkel készült az első két hétben. Ebből kifolyólag június 29-én játszotta első mérkőzését a Radványi-legénység, az ellenfél pedig az Újpest FC csapata volt. A Komáromszentpéteren lezajlott találkozót többszáz néző látta a rekkenő hőség ellenére. A KFC csapatában több újonc is bemutatkozott, mint Trefil, Pillár vagy Špyrka.

Az első komolyabb helyzetig majdnem fél órát kellett várni. Sliacky lövését először Banai fogta, majd három perccel később újabb lövése a kapufán végződött. A 38. percben egy szabálytalanság után büntetőhöz jutott a KFC. A tizenegyesst Sylvestr végezte el, de Banai hárítani tudott, viszont a kipattanót Tamás Nándor küldte a kapuba – 1:0.
A félidőben az Újpest hét, míg a KFC három játékost cserélt. Az újabb gól, ezúttal az Újpest részéről a 72. percben esett, amikor Dékei talált a hálóba – 1:1. A 82. percben egy szabadrúgás végén Piscitelli védett, viszont a lefújásig az eredmény már nem változott.

A komáromiak következő felkészülési mérkőzésére július 3-án, Zólyombrézóban kerül sor.

KFC Komárom–Újpest FC 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Tamás N. (39.) ill. Dékei (72.)
KFC Komárom: Trefil – Šimko, Pillár (Adaylo), Špiriak, Šmehyl – Sliacky (Tóth), Nagy (Bayemi), Špyrka – Sylvestr (Voleský), Tamás (Ganbajar), Ďiviš (Rudzan)
Újpest FC: Banai (Piscitelli) – Bese (Kovács), Fehér (Kaczvinszki), Kobouri (Babós) – Baranyai (Simon K.), Tajti (Mucsányi Miron), Radosevics, Tamás (Simon B.) – Ljujic (Kollarik), Mucsányi Márk (Dékei), Dékei (Geiger)

Fotó: Újpest FC