Rábaközből a Csallóközbe, határon átívelő ultrafutáson a Bősi Futóklub

By
Updated: marec 17, 2024

Március 16-án rendezte a Bősi Futóklub és a FussRábaköz csapata a „0. Rábaköz-Csallóköz ULTRA” elnevezésű versenyt. A résztvevők Csornáról indulva váltófutásban Bősön értek célba.

A részletekről a bősi futóklub elnöke, Király Mátyás számolt be. „Mi, a Bősi Futóklub képviselői összefogtunk a FussRábaközzel, hogy közösen valami újszerűt alkossunk. Így a bősi részről jómagam és Képesi Attila, a rábaköziektől pedig Giczi Tibor és Hegedűs Tamás bevonásával megalkottunk egy váltót, amely nem a versenyzésről szól és még csak csapat sem kell hozzá. Megint bizonyosságot nyert, hogy a távolság nem akadály és a Csorna-Bős közti 92 kilométeres távból minden résztvevő más távolságot vállalt. Bármely szakaszon be és ki lehetett szállni, futók és bringások közösen, néhol egymást váltva járták be a kisebb-nagyobb települések sorát. A közös szervezés által több, mint 50 futót mozgattunk meg és rajtuk kívül voltak kerékpárosok, autós kísérők, segítők az útvonal egyes részein.
Ketten a teljes távolságot bevállalták futva. A bősi futóklub részéről a rutinos Képesi Attila és Pápáról Györkös Virág, aki amellett, hogy nagyszerű futó, BSI futónagykövet is egyben. A célban, Bősön pedig megvendégeltük a résztvevőket és megjutalmaztuk őket.“ – zárta Király Mátyás.

Fotó: KM

https://www.facebook.com/events/828403835283370