Öt érmet szereztek a VIII. Pécel Kupán a bősi Oyama Dojo versenyzői

By
Updated: máj 26, 2024

Május utolsó szombatján, május 25-én, a bősi Oyama dojo versenyzői Pécelre utaztak, hogy részt vegyenek a VIII. Pécel Kupán.

A versenyen a  bősi  klub 8 karatékája  mérettette meg magát: Kiss Hanna, Mészáros Effi Veronika, Takács Márk, Husvéth Bendegúz, Nagy Sofia, Kovács Zsófia, Csicsay Róbert és Presinszký Ádám.
Mészáros Effi Veronika (gyerek III, lány, +30 kg) fejrúgással nyerte mindkét mérkőzését, így megszerezte az első helyet.
Kiss Hanna (gyerek III, lány, -30 kg) szintén fejrúgással nyerte a küzdelmét, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.
Husvéth Bendegúz (gyerek II, fiú, -35 kg) első mérkőzését felrúgással nyerte. Második mérkőzését hosszabbítás után elvesztette, így a harmadik helyen végzett.
Kovács Zsófia (serdülő, lány, +60 kg) a döntőig menetelt, ahol alul maradt az ellenfelével szemben, így ezüstérmes lett.
Takács Márk (gyerek II, fiú, -30 kg) hosszabbítás után bírói döntéssel kiesett a selejtezőben.
Nagy Sofia (serdülő, lány, +60 kg) szintén a selejtezőben esett ki.
Csicsay Róbert (serdülő, fiú, -45 kg) négy mérkőzésből egyet  megnyert, de ez nem volt elég ahhoz, hogy dobogós helyezést érjen el.
Presinszky Ádám (serdülő, fiú, +65 kg) kemény küzdelmek után, bronzéremmel zárta a versenyt.

Sensei Darnay Barnabás tanítványai két aranyéremmel, egy ezüstéremmel és kettő bronzéremmel gazdagodtak ezen a bajnokságon.

Fotó: Fekete Annamária