Négy érmet szereztek Görögországban a bősi Oyama Dojo versenyzői

By
Updated: máj 20, 2024

A bősi Oyama dojo karatékái május 18-án Görögországba utaztak, hogy részt vegyenek a 5th Greek Challenge Cup nevezetű versenyen. A bajnokságon 6 ország, Görögország, Románia, Bulgária, Törökország, Magyarország és Szlovákia, 226 versenyzője vett részt.

A bősi Oyama dojo-t küzdelmi kategóriában három karatéka képviselte: Kiss Hanna, Mészáros Effi Veronika és Nagy Sofia.

Kiss Hannának (lányok, 2017-2016, -30 kg) egy görög ellenfele volt, aki felett sikerült győzedelmeskednie és megszereznie az aranyérmet.
Mészáros Effi Veronika két kategóriában is indult. Az első kategóriában (lányok, 2017-2016, -35 kg) egy görög lány volt az ellenfele, akit Effi ügyesen legyőzött, így ő is megszerezte az aranyérmet. A második kategóriában (lányok, 2016-2014, -35 kg) két görög ellenféllel került össze. Az első küzdelmét sikerült megnyernie, a második küzdelmében habár nem sokkal, de alulmaradt görög ellenfelétől, így az aranyérem mellé egy ezüstérmet is sikerült hazahoznia.

Nagy Sofiára (lányok, 2011-2010, +60 kg) kezdő versenyzőként két barna öves ellenfél várt a tatamin, egy magyar és egy görög lány. Habár Sofia ügyesen helytállt mindkét küzdelmén, a lányok versenytapasztalatával nem sikerült megbirkóznia, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Sofiának a verseny kitűnő alkalom volt a gyakorlásra, a fejlődésre és a tapasztalatszerzésre.

Kubicsek András verseny bíróként segítette a verseny lebonyolítását.

Sensei Darnay Barnabás és tanítványai két aranyéremmel, egy ezüstéremmel, egy bronzéremmel és rengeteg élménnyel tértek haza Görögországból.

Fotó: Fekete Annamária