Ismét versennyel emlékeztek Kovács Kata Zsófiára

By
Updated: september 22, 2023

Idén Nyárasdon rendezték meg Kovács Kata Zsófia emlékversenyt, amely a Seishin Karate Klub Gálája is egyben.  A klub ezzel a versennyel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is! A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére.

A versenyre mint 170 fő nevezett 18 klubból, 4 országból (Magyarország, Horvátország Lengyelország és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból közel 40 nevezés érkezett.

A versenyt Bacsó László (Nyárasd polgármestere) nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, és megköszönte, hogy Nyárasd község adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek. Köszönetet mondtak még Polák Lászlónak (Ekecs község polgármestere – Zsófi szülőfaluja), aki szintén támogatta a rendezvény létrejöttét.

Ez után Markovics János (Seishin Karate Klub vezetője) megköszönte  Nagyszombat megyének, mint fő támogatónak és a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Továbbá a klub edzőinek, Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak, és Trenčík Nikolasnak, és Vígh Larának a kitartó munkájukat.

A megnyitó után a küzdelmek három küzdőtéren zajlottak.  A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek. Kifejezetten jól látható volt a fejlődés az előző versenyhez képest, és ez jópár embernél meg is hozta az eredményt. Dunaszerdahelyről Bíró Bendegúz már az idei 6. aranyérmét gyűjtötte be két nagyon szép győzelemmel.

Seishin Karate Klubból 11 fő sikerült első helyen végeznie.
Név szerint – Tercs Máté, Lukovics  Mónika, Leboda Máté, Lakatos Tamás (Ekecs), Bíró Bendegúz, Kubicska András, Hansen Axel (Dunaszerdahely), Forró Júlia, Forró Leila, Veselá Emma, Sárai Csongor (Keszegfalva).
Második helyen végeztek: Ujj Nadin, Kiss Zalán, Hansen Péter (Dunaszerdahely), Csölle Kincső Viktória (Ekecs), Papp Alex, Forró János (Keszegfalva).
Harmadik helyen végeztek: Bogyai Dorka, Lukovics Enikő (Ekecs), Ujj René, Lavu Botond, Soós Marcel, Polin Zsófia,  Kubicska Simon, Yaseen Hussein (Dunaszerdahely), Derján Anna, Veselá Anna, Laboda Lilli (Keszegfalva).

Fotó: Nagy Róbert

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370