Bajnoki cím és három érem Horvátországból

By
Updated: február 28, 2024

Február 23-án, pénteken reggel a Seishin Karate Klub különítménye 5 autóval, 6 harcossal, 2 edzővel és 1 bíróval indult útnak Horvátországba, Samobor városába. A csapatnak időben érkezett és volt ideje megkóstolni a híres Samobori krémest, egy finom kávé mellett. Majs egy kis csapatépítés következett, és egy közös vacsora ami után mindenki időben elment aludni.

Szombaton érkezett a csapat a sportcsarnokba, a megnyitó során külön köszöntötték Shihan Markovics János 5.danos mestert, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét. Összesen 3 ország (Horvátország, Magyarország, és Szlovákia) 150 versenyzője vett részt a versenyen. A megnyitó után közös bemelegítés következett. Először Csölle Kincső lépett tatamira és könnyedén 7:0-ra győzött. A döntőben nagyon ügyes ellenfelet kapott, így második lett. Derján Anna ellenfele gyors és rutinos volt, sajnos Anna nem tudta ellene felvenni a ritmust. Orsovics Áron első küzdelmét szintén 7:0-ra nyerte, majd a másodikban kikapott. Leboda Máté nagyon ügyesen küzdött, de nem sikerült győznie. A nagyok közül először Bíró Bendegúz lépett tatamira, aki  magyar ellenfelét hosszabbításban egy fejrúgással győzte le. Majd sajnos rosszul lett, és már nem lépett tatamira. De mivel ellenfelei körbe verték egymást, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Lara is jól küzdött magyar ellenfele ellen, de sajnos nem bírt vele a lány meg is nyerte a kategóriáját.

Eredmények:
1. helyezett: Bíró Bendegúz – serdülő kategória (Dunaszerdahely)
2. helyezett: Csölle Kincső Viktória – gyerek 0. kategória (Ekecs)
3. helyezett: Leboda Máté, Orsovics Áron – gyerek 1. kategória (Ekecs), Víg Lara – junior kategória (Ekecs)
Derján Anna – gyerek 1. kategória (Keszegfalva) sajnos nem sikerült dobogóra állnia.

Köszönet Hupian Kristínának az edzői segítségért, Trenčík Nikolasnak a bírói munkáért és a szülőknek a támogatásért. A verseny után a csapat még megmászta a Samobori vár romot, és egy közös vacsorával zárták az estét.

https://www.facebook.com/events/828403835283370