A nagy hőség ellenére 330 versenyző a 9. Bősi futáson

By
Updated: august 28, 2023

Augusztus 26-án már kilencedik alkalommal rendezték meg a Bősi futást, amelyen a rekkenő hőség ellenére is 330 versenyző állt rajthoz a kicsiktől a legnagyobb korosztályig. 

A verseny szervezéséről, lebonyolításáról és az eredményekről a főszervező, Király Mátyás számolt be részletesen.

„Túl vagyunk a 9. Bősi futáson és elmondhatjuk, hogy az elvárásainknak megfelelően folyt le. Mind a felnőttek, mind a gyerekek körében sikert aratott a versenyünk. A sok éves szervezői tapasztalatnak hála csupa jó visszhang érkezett az elmúlt napokban. Összesen 180 felnőtt és körülbelül 150 gyermek teljesítőnk volt. A gyermekek 100, 500 és 1000 méteres távot futottak, a felnőttek pedig 5 és 10 kilométeren álltak rajthoz. A két fő versenyszám közül elsőként az 5 kilométeres táv indulói álltak a rajtkapu alá, majd 10:15-kor kürtszóra rajtoltak. Az útvonaluk érintette a Bősi parkot, az Amade kastélyt és a város egy részén is futottak. A hosszabbik táv, vagyis a 10 kilométer 15 perccel később vette kezdetét.“

„A hosszabb távon rajtoló futóknak már kevesebb árnyék jutott és hosszabb időt kellett a melegben eltölteni. Számukra a pálya a töltésig történő kifutással kezdődött, majd fel is mentek arra, a táv utolsó harmadában pedig visszajöttek Bősre a célba. Minden egyes futó célba ért, senki sem állt meg és senki sem adta fel. A verseny végeztével megkezdtük az eredményhirdetést, amely során közel 100 serleg lelt gazdára. Fáradtan, de büszkén álltak fel egymás után a dobogóra a szólított versenyzők és vették át nyereményüket, amely több hasznos dolgot is tartalmazott. Támogatóinknak és segítőinknek köszönhetően tudtuk magas színvonalon megszervezni és levezényelni ezt a napot. Hálás köszönet a segítségért!“ – zárta értékelőjét a Bősi Futóklub elnöke.

Sok-sok fotó a Bősi Futóklub facebook oldalán található! 

Az 5 kilométer abszolút győztesei:
Férfiaknál – Holczhei David
Nőknél – Fekete Éva
A 10 kilométeres táv abszolút győztesei:
Férfiaknál – Gasparík Tomáš
Nőknél – Sass Diána

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.