Nem ismerték a szabályokat a játékvezetők a DVTK-MAC Budapest jégkorong mérkőzésen

By
Updated: marec 5, 2019

Elképesztő jelenetek játszódtak le a DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest jégkorong mérkőzésen, mely során mindkét együttes a rájátszásba való bekerülésért küzdöttek.

Miután a két együttes a szlovák Tipsport liga 8. és a 9. helyén végzett, így 8 csapatos play-offba való bekerülésért rájátszást vívtak egymással. Mindkét találkozót a MAC Budapest nyert meg, de főleg a második találkozó okozott izgalmakat, főképp a szlovák játékvezetők miatt.

Történt ugyanis, hogy a rendes játékidő 2:2-es döntetlennel zárult, a hosszabbítás során pedig 10 perc játékidőt kellett volna lejátszani, 4 a 4 ellen. A játékvezetők nem voltak a helyzet magaslatán, 5 perces hosszabbítást akartak volna 3 a 3 játékos ellen. Glen Hanlon, a Jegesmedvék vezetőedzője a kinyomtatott versenyszabályzatot is elővette és a két vezetőedző közösen próbálta rábírni a játékvezetőket a helyes lefolyásra.

Szerencsére a mérkőzést a ProHokej elnöke, Richard Lintner is a helyszínen tekintette meg, így ő is el tudta magyarázni a játékvezetőknek a helyes lebonyolítási rendszert.

Míg az alapszakaszban a hosszabbításban 5 perc során 3-3 játékos mérkőzik egymással, a rájátszásban már 4-4 játékos 10 percig küzd a jégen.

Fotó: dvtk.eu