Január 13-án rajtol az NHL új idénye

By
Updated: december 21, 2020

Az észak-amerikai profi jégkorongliga megállapodott a játékosok képviselőivel a 2020/21-es szezon kezdésének időpontjáról, valamint az alapszakasz mérkőzésszámáról.

A liga tájékoztatása szerint – a korábbi kanadai sajtóértesüléseknek megfelelően – az alapszakasz január 13-án indulhat, a csapatokra pedig 56 összecsapás vár. A véglegesítéshez azonban még szükség van az érintett kormányok, valamint a liga játékos-szervezetének (NHLPA) a jóváhagyására.

Alapesetben az NHL-ben október elejétől június közepéig tart egy idény, ám idén a világjárvány miatt csak szeptember végén, az edmontoni buborékban megrendezett finálé során tudták átadni a Stanley Kupát, így a korlátozások és a csúszások miatt nem lehetett megkezdeni időben a 2020/21-es kiírást.

Az új forgatókönyv szerint az alapszakaszban egyrészt jelentősen csökken a csapatok szokásos, 82-es meccsszáma, másrészt pedig a határátlépési szabályok miatt új csoportokat kell összeállítaniuk. Ennek értelmében a liga hét kanadai együttese külön csoportban küzd majd egymással az alapszakasz során.

Jelenleg biztosnak látszik, hogy még tavasszal sem lehet szurkolókat beengedni a csarnokokba – az előző idény teljes rájátszása is nézők nélkül zajlott –, ennek következtében a liga már korábban lemondta a hagyományos, szabadtéri stadionban rendezett Winter Classicot, valamint az All Star-hétvégét.

Fotó: NHL.com