Bejelentette visszavonulását a legendás Zdeno Chára

By
Updated: september 20, 2022

Bejelentette visszavonulását a legendás jégkorongozó, Zdeno Chára, aki 45 évesen távozik a sportágból. 

„25 idény profi jégkorong, 1680 NHL alapszakasz, 200 rájátszásbeli és több száz válogatottbeli mérkőzés után büszkén jelentem be döntésemet, miszerint befejezem pályafutásomat az NHL-ben.
Büszkeséggel tölt el, hogy visszatérhetek a TD Gardenba, aláírjam az egy napos szerződésemet a Boston Bruins csapatával és hivatalosan is abban a csapatban fejezzem be pályafutásomat, amely olyan sokat jelentett számomra és a családom számára is.“ – írta hivatalos Instagram oldalán a szlovák játékos.

 

Chárát 1996-ban a harmadik körben draftolta a New York Islanders együttese, már egy évvel később bemutatkozott a profik között. 2001/02-es idénytől az Ottawa Senators játékos volt, majd 2006-ban igazolt a Boston Bruins együtteséhez, ahol a klub legendájává vált. 14 éven keresztül volt a csapat kapitánya, amellyel 2011-ben megnyerte a Stanley Kupát és elhódította a Norris Kupát, amely a liga legjobb hátvédjének jár. A 2020/2021-es idényt a Washington Capitals, majd a 2021/2022-es évadot ismét az Islanders csapatánál töltötte.

Chára híres volt kemény játékáról és erős lövéseiről is. A 206 centiméter magas játékos nem riadt meg az ökölharctól sem, továbbá egészséges életmódjának köszönhetően 45 éves koráig szerepelhetett a profik között.

Fotó: primetimesportstalk.com

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.