Megyeri: Tíz év után játszottam klubszinten magyar közönség előtt

By
Updated: júl 26, 2019

A DAC-Atromitos párharc a görög csapat magyar játékosai számára is különleges volt, a kapus Megyeri Balázs 90 percet töltött a pályán, élőben is megtapasztalhatta a MOL Aréna hangulatát. A szurkolók is tisztelettel bántak a játékossal, ugyanis a mérkőzés elején, a félidőben és a lefújás után is megtapsolták a magyar játékost. 

Hogy értékelnéd a találkozót?

Igazából, amiért jöttünk, azt hazavisszük. Azt gondolom, egy jó eredmény sikerült elérni az első mérkőzésen. De azt láttuk az előző fordulóban is, hogy nincs vége a párharcnak. Nagyon komolyan kell venni a visszavágót is. Amit viszont elterveztünk, az sikerült. Nagyot küzdve, előnnyel megyünk haza. Még ez volt az első tétmeccsünk az idei szezonban, ez még a csapat játékán meglátszott.

Mondhatni, hogy már továbbjutott az Atromitos?

Nem, ahogy mondtam, az első forduló első mérkőzésén már leírták a DAC-ot, és idegenben hosszabbításban kiharcolta a továbbjutást. Semmiképp sem írnám le ezt a párharcot. Van még egy nagyon kemény 90 percünk Athénban. Reméljük, hogy sikerül kiharcolni a továbbjutást.

Hogy fogadtad a dunaszerdahelyi hangulatot?

Furcsa érzés volt, közel 10 év után játszhattam klubszinten újra magyar közönség előtt. Felemelő érzés volt, pláne egy ilyen környezetben, egy ilyen stadionban, ilyen szurkolók előtt. Azt gondolom, az egész csapatot ez a helyzet feldobta, ez látszott a mérkőzésen is. Hogy így fogadtak engem, az külön öröm és nagyon jó érzés, hogy a mérkőzés után is megtapsoltak.

Mit szóltál a hangulathoz, a Himnusz énekléséhez?

Már egy válogatott mérkőzéshez volt hasonlítható élmény. Tíz év után klubszinten is magyar közönség előtt játszani tényleg nagyon pozitív volt. Doppingolta az embert, felemelő érzés volt.

Mire számíthat a DAC Athénban?

Melegre számíthatnak, de az most is megvolt. Egy ilyen eredmény után ott is jó hangulat lesz, egy jó kis visszavágó lesz majd.

A Nemzeti Sportnak azt nyilatkoztad, azért szurkolsz, hogy a DAC jusson a második fordulóba. Azt kaptad a pályán és a lelátón, amire számítottál?

Igen, úgy gondolom, azt kaptuk, amit vártunk a pályán. Amit elterveztünk, az a mérkőzésen sikerült. De ugyanezt kaptuk a lelátón is. Amit eddig láttam a videókon, az élőben felemelőbb érzés volt. az ember saját bőrén éli át a hangulatot, ez fantasztikus.