Domonkos Kristóf: Csodálatos érzés a második hely!

By
Updated: máj 18, 2022

Kiváló tavaszi idényt tudhat maga mögött a Rózsahegy csallóközi játékosa, Domonkos Kristóf, aki ősszel még a Komárom együttesével remekelt, tavasszal pedig ezüstérmet szerzett új csapatával. Az elmúlt fordulóban DAC nevelésként épp a sárga-kékek ellen lépett pályára és győztesen távozott Dunaszerdahelyről. 

Gondoltad volna, hogy a komáromi sikeres ősz után ezüstéremmel zárod a Fortuna ligát

Örültem volna, ha benne leszünk az első háromban. De így, hogy a második helyen zárunk, ez csodálatos.

Mi döntött tavasszal, hogy sikerült megszerezni a második helyet?

Leginkább úgy gondolom, a csapategység, az akarat. A pályán mindenki gürcöl, kiteszi a szívét-lelkét. Követjük az edző utasításait. Próbálunk gyorsan játszani, ellentámadásokra, mint a DAC ellen is. De természetesen nem csak így tudunk mi focizni. Hajtunk, akarunk és gólokat rúgunk.

Hogy érzed, sikerült beilleszkedned a csapatba és felvenni a Fortuna liga tempóját?

Az elején kicsit nehéz volt. Nem is a csapattársak végett, hanem az első és a második liga közti különbség miatt. Úgy gondolom, kellett az az egy-másfél hónap, hogy fel tudjam venni a tempót. Kellett néhány mérkőzés az élvonalban, hogy hozzászokjak.

 

Milyen edző Peter Struhár?

Nagyon jó szakembernek tartom. Az edzések kiválóak. Jól felkészít bennünket az összes mérkőzésre.

Rózsahegy második lett, Komárom is történelmi eredménnyel zárhat. Két olyan csapatban szerepeltél, amely nagyon jó idényt zárt. Figyeled még a KFC csapatát?

Természetesen, voltam kint mérkőzésen is, szurkoltam a srácoknak. Remélem, hogy meglesz a negyedik hely. Jó érzés. Komáromban is nagyon jó sikereket értünk el ősszel. Hálás vagyok, hogy tavasszal itt is sikerült ilyen kiváló eredményeket elérni.

Nyáron jön a Konferencia liga. Mit vársz a sorozattól?

Még nem beszélgettünk róla, mivel elsősorban a célunk a második hely megszerzése volt. Még van egy utolsó mérkőzés, ott se szeretnénk kikapni, sőt hazai pályán nyerni szeretnénk. Utána pihenünk egyet és koncentrálni fogunk a Konferencia ligára. Meglátjuk. Még nincs vele tapasztalatom, de elválik, milyen lesz a sorsolás.

Milyen érzés volt DAC nevelésként visszatérni a MOL Arénába?

Otthon mindenki szeret focizni, a hazai közönség előtt. Rengeteg ismerős kijön a mérkőzésre. Úgy gondolom, ennél nagyobb motivációnak nem kellene lennie, hogy nekik megmutathatom, hogy tudok első ligát focizni és itt a helyem. Ez számomra a plusz motiváció.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.