Az idény végén Sebastian Vettel távozik a Ferraritól

By
Updated: máj 12, 2020

Nem hosszabbít szerződést a Ferrari Sebastian Vettellel, a német pilóta a 2020-as idény végével távozik az olasz istállótól. 

A 32 éves versenyző 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, ahol 102 versenyen 14 győzelmet ért el. 2017 és 2018-ban a világbajnoki verseny második helyén zárt.

„Ez közös döntés volt Sebastiannal, melyet mind a két fél számára a helyes. Nehéz döntés volt, ugyanis mindannyian ismerjük Sebastian emberi és versenyzői értékét.Sebastian már most a Ferrari történelmébe tartozik, 14 győzelmével a harmadik legsikeresebb pilóta, miközben a legtöbb pontot gyűjtötte. A velünk eltöltött öt éve során a pilóták egyéni bajnokságában háromszor végzett az első háromban. A Ferrari nevében szeretnék köszönetet köszönetet mondani Sebastiannak a nagyszerű professzionalizmusáért és az emberi tulajdonságaiért, amelyeket az öt év alatt bemutatott, amely során oly sok nagyszerű pillanatot osztottunk meg. Még nem sikerült együtt megszerezni a világbajnoki címet, amely számára az ötödik lenne, ám hisszük, hogy még sokat tudunk kihozni ebből a szokatlan 2020-as szezonból. “ – nyilatkozta a Ferrari honlapján Mattia Binotto csapatfőnök.