Vitatott öngól döntött a magyar válogatott vereségéről Szerbia ellen

By
Updated: marec 24, 2022

A 2022-es év első találkozóján a magyar nemzeti csapat a Puskás Arénában 1:0-s vereséget szenvedett a VB-résztvevő Szerbiától.

Budapesthez közeledve minél sűrűbb volt a forgalom. Érthető volt, hisz a magyar nemzeti csapatra az év első találkozója várt. Nagyon sok volt az autóbusz, melyek az ország különböző pontjairól szállították a gyermekcsapatokat szurkolni. Felvidékről magyar zászlókkal feldíszített autók közeledtek a Puskás Aréna felé. Mivel a vártnál nagyobb volt az érdeklődés, rendezők nemcsak az alsó, hanem középső karját is megnyitották. Végül 35 000-en látták a találkozót.

Marco Rossi szövetségi kapitány, aki kapitányi időszaka 40. Mérkőzésén vezette a magyar válogatottat, a várt kezdőcsapatot jelölte. Nem hiányzott Schäfer András sem, aki Kalmár Zsolt ,,áldásával” még mindig a 13-as mezt öltötte magára.

Aktívan kezdtek a magyarok, Sallai beadása után Szalai fejesét kellet védenie a vendégkapusnak. Majd jött a világranglistán 16 hellyel Magyarország előtt álló Szerbia, Kostič nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba, a vendégszurkolók rögtön görögtűzzel ünnepltek. Szerencsére a szlovák játékvezető Mitrovič szabálytalansága után érvénytelenítette a találatot.

Ezután többet volt a labda a hazai csapatnál, de Rossi mester tanítványai nem tudtak helyzetbe kerülni. A 35. percben eljött a találkozó legvitatottabb, mint később kiderült, mindent eldöntő pillanata. Mitrovič, aki ebben az idényben a Fulham mezében 35 meccsen 35 gólt szerzett, lövését Gulácsi a lécre ütötte, a kipattanót Nagy Zsolt a saját magára rúgta, a labda pedig túljutott a gólvonalon. Hiába volt Fiala nagy igyekezete. Hosszú videóbírózás után érvényesnek ítélte meg Glova sípmester a találatot. Pedig úgy tűnt, Mitrovič kezezett..

A szünetben sokan kezdtek el nosztalgiázni. Ezen a napon, pontosan három évvel ezelőtt a magyar nemzeti csapat az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét érte. A horvátok ellen szintén vesztett a csapat, de fordított és 2-1-re legyőzte a VB-ezüstérmes Horvátországot. Sajnos, ma nem ismétlődött meg a történelem.

A fordulás után ellaposodott a játék. A magyarok igyekeztek, de nem dolgoztak ki helyzetet. A szerbek, melyek keretében csak légiósok voltak, a Puskás Arénában is megmutatták nagyon jó tudásukat. Nemhiába, világbajnoki résztvevő játszott Budapesten, amely Portugália előtt végzett a selejtező-csoportban.

A 64. percben olyan történt, amely még nem történt meg válogatott meccsen. A hangosbemondó figyelmeztette a gyerekeket, hogy papírrepülőket ne dobáljanak be a pályára. Valamivel szórakozniuk kellett, ha már a pályán gyengén muzsikáltak a kedvenceik.

Húsz perccel vége előtt felhördült a közönség. Az NB I legjobb góllövője Ádám Martin lépett pályára. Gól azonban a másik oldalon születhetett volna, de Mitrovič óriási ziccerét Gulácsi kivédte.

A ráadás percében Schäfer lábában volt az egyenlítés. A volt DAC játékos azonban kissé kisodródva öt méterről a kapufát találta el, majd a kipattanót Szoboszlai 14-méterről az üres kapu mellé küldte.

Magyarország – Szerbia 0:1 (0:1)
Magyarország: Gulácsi – Botka (80.Kecskés), Lang, Viola – Nego (59.Bolla), Nagy Á. (59.Gazdag), Schäfer, Nagy Zs. (70.Styles) – Szalai (70. Ádám), Szoboszlai – Sallai (80.Vécsei).
Szerbia: Milinkovič-Savič V. – Veljkovič (77.Radič), Nastasič (65.Terzič), Pavlovič (55.Mitrovič) – Lukič (46.Radonjič), Gudelj – Živkovič (46.Jovič), Tadič, Milinkovič-Savič S. Kostič (46.Ristič) – Mitrovič.
Góllövő: 35.Nagy Z. (öngól)
Sárga lapok: Schäfer, Gazdag
Játékvezető: Glova (szlovák)
Nézőszám: 35 000

Duducz Tibor, Budapest

Fotó: MTI

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.