Visszatér Amerikába, a Columbus Crew csapatában folytatja Németh Krisztián

By
Updated: október 5, 2020

Ismét Amerikában folytatja pályafutását Németh Krisztián, aki a  Columbus Crew csapatához igazolt. A válogatott támadó december 31-ig kötött szerződést új csapatával, további egy éves opcióval – közölte a játékost képviselő F-Group menedzseriroda. 

„Úgy tűnik, hogy ez a történet még nem volt kerek, van még feladatom Amerikában. A kapcsolat köztem és a Columbus között nem újkeletű, már tavaly, amikor kiderült, hogy nem maradok Kansasben, akkor felvette velem a kapcsolatot Caleb Porter vezetőedző és jelezte, számítana rám a csapatában. Van múltunk is, hiszen a Portland trénere volt, amikor az amerikai pályafutásom talán legemlékezetesebb gólját szereztem. Sokat beszéltünk akkor, de végül nem jött össze az átigazolás. Azóta sem szakadt meg közöttünk a kapcsolat, és pár hete újra élesedni kezdett a lehetőség – ezúttal viszont pont került a tranzakció végére. Aki ismer engem, pontosan tudja, hogy számomra döntő, hogy olyan edző keze alatt dolgozzak, aki teljes mellszélességgel támogat, ez volt a kulcs anno az első időszakban Kansasban is. Büszke vagyok rá, hogy Amerikában sikerült nevet szereznem, jó érzés, hogy a jelenleg listavezető Crew hisz bennem. Tudom, hogy hova érkezem, ismerem a ligát és motivált vagyok, szeretném bebizonyítani, hogy van még bennem annyi, hogy kulcsembere legyek egy sikeréhes együttesnek. Itt vagyok már a városban, most pár nap karantén vár rám, de alig várom, hogy elkezdjem a közös munkát a társakkal. Jó állapotban érzem magam, végig edzésben voltam, hálás vagyok a III. Kerületi TVE-nek, amely segített nekem ebben a nehéz időszakban. Most már csak előre nézek és izgatottan várom, hogy ismét pályára lépjek az MLS-ben.” – nyilatkozta az F-Group menedzseriroda honlapján a magyar támadó.

Németh Krisztián számára nem ismeretlen az MLS, hiszen 2014 és 2016 között a Kansas csapatát erősítette, majd megfordult a New England Revolution együttesénél is. Idén februárban igazolt a DAC csapatához, ahol sérülés miatt kevés lehetőséghez jutott, majd a klub nem hosszabbította meg a szerződését.

Welcome to Columbus, Krisztián Németh official 🇭🇺

Uverejnil používateľ Columbus Crew SC Pondelok 5. októbra 2020