Vida Máté: Ugyanúgy készültem Modricék ellen, mint bárki ellen

By
Updated: október 15, 2019

Berobbant a magyar válogatottba a DAC középpályása, Vida Máté, aki a horvátok és az azeriek elleni mérkőzést is végigjátszotta. A 23 éves középpályást utólag nevezte a válogatott keretbe Marco Rossi, ennek ellenére a játékosra kulcsszerep hárult. Vida Máté a DAC honlapjának értékelte a válogatott két mérkőzését. 

Mennyire izgultál az első, majd a másik mérkőzés előtt?

Őszinte leszek, egyáltalán nem izgultam egyik meccs előtt se. Olyan gyorsan történt minden, hogy igazából ugyanúgy készültem Modrićék ellen, mint bárki ellen. Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy lehet rám számítani top szinten is.

Hogyan láttad a két találkozót belülről?

A horvát meccs sajnos nem úgy sikerült ahogy elterveztük. Igazából magunkat „nyírtuk ki” a hibáinkkal. Az azeriek ellen meg 70 percig jó teljesítményt nyújtottunk, jól reagáltunk a kinti vereségre, viszont utána kicsit visszaestünk. Addigra már több góllal kellett volna vezetnünk a helyzeteink alapján.

Továbbra is teljesen nyitott a továbbjutás kérdése. Mit vársz az utolsó fordulók előtt?

Hatalmas körbe verések vannak a csoportban, ha nyerünk Wales ellen akkor kijutunk. Nyilván ez sokkal nehezebb lesz, mint most így kimondani. Bizakodó vagyok.

Fotó: MLSZ