Új vezetőedző irányítja az ETO csapatát

By
Updated: marec 22, 2021

Vezetőedzőt váltott az ETO FC Győr, amely megvált Csató Sándortól, helyére Dobos Barna érkezett – közölte a klub honlapja.

Az elmúlt fordulók eredménytelensége, illetve a mutatott játék miatt az ETO és Csató Sándor közös megegyezéssel szerződést bontottak. A holnapi naptól már Dobos Barna irányítja WKW ETO csapatát, és legfontosabb feladata, hogy a 2020/2021-es szezon hátralévő kilenc mérkőzésén felmérje azt, hogy kik azok a játékosok, akikre a következő szezonban is lehet számítani, illetve megtalálja azokat a hiányposztokat, ahova a nyáron célzottan igazolni tud a zöld-fehér együttes.

Dr. Dobos Barna 1970. május 12-én született Móron. A gyógyszerész, illetve közgazdász végzettséggel is rendelkező PRO licenszes labdarúgó edzőt 2012-ben nevezték ki a Dunaújváros NB III-as csapatának élére, amellyel 2013-ban megnyerte a bajnokságot és feljutott az NB II-be. Rögtön a következő szezonban a második helyig vezette csapatát, és így hatalmas bravúrral feljutottak az első osztályba. 2018 szeptemberében vette át a Zalaegerszeg NB II-es csapatának irányítását, és még abban az idényben, nagy fölénnyel megnyerte a csapat az NB II-es bajnokságot, így Dobos vezérletével, hét év után újra feljutott az élvonalba a kék-fehér gárda. 2020 májusában nevezték ki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzőjének, ahonnan év végén távozott.

A feljutási küzdelmekben rutinos Dobos Barna így nyilatkozott új kinevezésével kapcsolatban: „Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú, tradicionális klubhoz kerültem. A következő időszak feladata a csapat felmérése és a jövőévi keret összeállítása ahhoz, hogy jobb eredményt érjen el a klub, mint amit az elmúlt években sikerült“ – nyilatkozta a klub honlapján Dobos Barna.