Tujvel: Minden Európa liga mérkőzést élvezni akarunk!

By
Updated: september 19, 2018

Először lépett pályára a MOL Vidi FC kapusa, a szlovákiai Tomáš Tujvel, aki az elmúlt fordulóban a Puskás Akadémia ellen Kovácsi Ádám sérülése után lépett pályára. Mivel Kovácsik továbbra is sérült, a DAC csapatánál is megforduló hálóőr készülhet a BATE Boriszov elleni Európa liga mérkőzésre. 

Hogy látta a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, melyet 2:1 arányban vesztettek el?

A mérkőzésen jó volt az iram, a helyzet már a kezdetektől feszült volt. Néhány fázisban mi, de néhányban a hazaiak voltak jobbak. A végén büntetőhöz jutottunk, melyet nem sikerült gólra váltani. Sajnos ilyen a futball, megyünk tovább.

A 71. percben megsérült Kovácsok Ádám. Milyen érzésekkel lépett pályára?

Már az ütközés során láttam, hogy ebből komoly sérülés lehet, ezért automatikusan indultam melegíteni és készültem a pályára lépésre. Annyival nehezebb volt, hogy nem tudtam, mi történt a csapattársammal. Az emberi egészség a legfontosabb.

Mi történt a csapattársával?

Agyrázkódást és megsérültek a fogai. A csütörtöki BATE Boriszov elleni Európa liga mérkőzésre nem fog felépülni.

Hogy érzi magát a Kovácsi mögötti pozícióban?

A munkámat végzem, mindenki tudja, hogy a kapus pozíciója nem könnyű. Minden csapatban jó hálóőrök vannak. Ilyen a futball, ezzel minden játékosnak ki kell egyeznie. Azzal jöttem a csapatba, hogy megküzdjek a helyemért, de sosem lehet tudni, mi történik. Számomra se volt könnyű pályára lépni, az ember a kollégájára is gondol, mi történhetett vele.

Ennek ellenére tavaly bajnoki címet ünnepelhetett és Európa ligát játszhat.

Pályafutásom második bajnoki címét szereztem. Ünnepeltünk, de már előre néztünk. Már korábban szerepeltem az Európa ligában, akkor még a Videoton csapatával. Komoly ellenfeleket kaptunk, a PAOK, BATE Boriszov és a Chelsea is kiemelkedő csapat. Itt már nincsenek könnyű ellenfelek. Amikor korábban Európa ligát játszottunk, akkor a Sporting és a Basel is az ellenfelünk volt. Mindenkire fel kell készülnünk és meglátjuk, mit hoznak a mérkőzések.

Csalódottak voltak, hogy nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája rájátszásából?

Természetesen, csalódottak voltunk. A klub történelme szempontjából is fantasztikus lett volna a továbbjutás, de ez is nagy siker, hogy hosszú évek után Európában szerepelhetünk. Szeretnénk minél jobb eredményeket elérni.

Hogy látja a csapat esélyeit a csoportkörben?

Minden mérkőzés 0:0-ról indul és 90 percig tart, nem szabad előre feladni. Minden mérkőzést ki kell élvezni. Lényeg, hogy azok a játékosok, akik még korábban nem szerepeltek a nemzetközi porondon, élvezzék az összecsapásokat. Néhányan eladhatják magukat külföldre. De ez egy teljesen más sorozat, mint a hazai bajnokság. A mérkőzések, a stadionok, a felkészülés, 30-40 ezer ember előtt játszani. Törekedni fogunk rá, hogy sikeresek legyünk.

Fotó: pfla.hu