Tomáš Tujvel a Honvéd csapatában folytatja

By
Updated: august 29, 2019

Új kapust igazolt a Budapest Honvéd, amely megszerezte a MOL Fehérvár FC játékosát, Tomáš Tujvelt – közölte a kispestiek honlapja. A Honvéd kétéves szerződést kötött a 35 éves hálóőrrel. 

Az Universitatea Craiova elleni Európa-liga-selejtezőn szenvedett súlyos sérülést – kereszt- és oldalszalagszakadást – a nyáron igazolt Lefkovits Robi, akinek a pótlására rutinos, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes kapus érkezik. A Honvéd ugyanis megegyezett a Mol Fehérvár FC-vel, így a szlovákiai Tomáš Tujvel Kispesten folytatja pályafutását.

A nyitra születésű Tujvel 2009 nyarán érkezett Székesfehérvárra, ahol hét évet töltött el, amely időszakban volt a DAC és a Kecskemét kölcsönjátékosa is, 2011-ben pedig magyar bajnoki címet ünnepelhetett. 2016 nyarán Mezőkövesdre igazolt, ahol két szezont töltött el, majd visszatért Székesfehérvárra, a legutóbbi idényben Magyar Kupát nyert az akkor Mol Vidiként szereplő gárdával.

Tujvel pályafutása során 101 NBI-es mérkőzésen védett, a következő fordulóban már az Újpest ellen bizonyíthat új csapatában.