Távozik az Újpest vezetőedzője

By
Updated: december 23, 2020

A szerb Predrag Rogan szerdán távozik az Újpest FC vezetőedzői posztjáról.

A június 1-jén kinevezett szakvezető szerda este, a Zalaegerszeg 3-2-es legyőzése után az M4 Sport élő adásában jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a fővárosi lila-fehérek kispadján.
Riporteri kérdésre Rogan úgy fogalmazott, a vezetőséget kellene megkérdezni távozása okairól.
„Ez volt az utolsó mérkőzés számomra, ma este lezárul az együttműködésem az Újpest FC-vel. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ebben a klubban dolgozni. Mindenkinek köszönettel tartozom, a játékosoknak, a szakmai stábnak, a vezetőségnek az együttműködésért, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az eredményhez“ – nyilatkozta Rogan.
A szerb tréner emlékeztetett, hogy harmadik alkalommal dolgozhatott Újpesten, és amikor június elején, hét fordulóval az előző idény vége előtt kinevezték, a csapat nagyon rosszul állt a tabellán, de egy nagyon sikeres időszak után a középmezőnyben zárt.
„Büszke vagyok arra, amit sikerült elérni, most azonban eljött a váltás és a pihenés ideje. Természetesen a vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról“ – szögezte le.
Rogan végül úgy vélekedett, a nagyon nehéz koronavírusos idők után kezd magára találni a csapat, amely szerinte jövőre kiléphet az európai kupaporondra, mert játékoskerete erőssége alapján ott a helye.
A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

Fotó: Újpest FC