Simon Gyula lett a Gyirmót FC pályaedzője

By
Updated: júl 6, 2017

A Gyirmót FC pályaedzője lett a losonci származázú, de Dunaszerdahelyen élő Simon Gyula, aki Molnár László vezetőedző munkáját segíti a jövőben.

Az egykori kiváló labdarúgó a DAC csapatánál kezdte edzői pályafutását, majd megfordult Afrikában is. Játékosként megfordult a DAC, Kassa, Nagyszombat, Petržalka, Austria és Ried együtteseinél, majd alacsonyabb osztályú csapatoknál mutatta be futball tudását.

„Dunaszerdahelyen lakunk és ott többször összefutottam Molnár Lászlóval, aki még a válogatott csapatokból és a szlovák élvonalból ismerek. Ő mesélte, hogy elkezdett Gyirmóton dolgozni, de ekkor még teljes volt a szakmai stábja. Az elmúlt héten azonban felhívott és mondta, hogy megüresedett a pályaedző poszt. Én pedig azonnal igent mondtam, miután körülnéztem itt Gyirmóton és látta, hogy milyen remek feltételek között dolgozhatunk. A csapat is kellemes meglepetés a számomra, mert sok nagyon jó képességű labdarúgó van itt Gyirmóton. Elég jól ismerem a magyar labdarúgást, mert mostanában is sokszor eljöttem megnézni magyar bajnoki találkozókat. Tudom, hogy a magyar foci technikásabb és taktikailag is fejlettebb. de az is egyértelmű, hogy a szlovák labdarúgás agresszívebb és célirányosabb. Amennyiben ezt sikerül megfelelően vegyítenünk a bajnokságban, akkor eredményes munkát tudunk majd végezni.“ – nyilatkozta Simon gyula a Gyirmót FC honlapjának.

A Gyirmót FC együttese az elmúlt idényben a magyar élvonalban szerepelt, viszont az utolsó helyen zárt, ezért a következő idényben az NBII-ből próbál ismét a legjobbak közé jutni.

Fotó: fortunaliga.sk