Rossi: Motiváltabbak leszünk, mint valaha!

By
Updated: marec 12, 2019

Március 21-én Nagyszombatban lép pályára a magyar válogatott, Marco Rossi szerint mindenki érzi a  mérkőzés fontosságát. Az olasz tréner a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. 

Mielőtt kinevezték volna szövetségi kapitánynak, egy évig Dunaszerdahelyen dolgozott. Él még olyan vonal, amelyen keresztül fontos információkat szerezhet be a szlovák együttesről?

Él, igen. Az ellenfél is az utolsó percig várt a kerethirdetéssel, ez arra utal, hogy kollégámnak, Pavel Hapalnak is lehettek kétségei. Van elképzelésem arról, miként állhat fel ellenünk Szlovákia, az erejéről sokat elmond, hogy legfeljebb egy olyan labdarúgó lesz a kezdőben, aki odahaza, a Fortuna Ligában játszik. Szóval nehéz meccs vár ránk, és persze a horvátok ellen is.

Csak nem arra céloz, hogy a szlovákok a mérkőzés esélyesei?

A világranglistán előttünk állnak, a sorsolásnál ők a harmadik kalapban voltak, mi a negyedikben – ennek, azt hiszem, nem kell magyarázni az okát.

Ezek szerint felesleges bizakodni?

Ezt egy szóval sem mondtam! Ha mindenki keményen dolgozik, ha kihozza magából a maximumot, ha nem követünk el hibákat, ha szervezetten futballozunk, és ha mentálisan is rendben leszünk, igenis jó eredményt érhetünk el. Motiváltabbak leszünk, mint valaha! Jóllehet, közben arra is ügyelnünk kell, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. Tisztában vagyok vele, mit jelent Magyarországnak a Szlovákia elleni párharc, a játékosok is érzik, milyen fontos ez a kilencven perc, ám észnél kell lennünk. Nem engedhetjük meg, hogy a kelleténél nagyobb nyomás nehezedjen a csapatra. Szerényen, a vetélytársat tisztelve utazunk Nagyszombatba – de nem megijedve!

A teljes interjú ITT megtalálható.