Agresszív ellenfélre számít Görögországban Bernd Storck

By
Updated: október 11, 2015

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint agresszív és dühös ellenfél lesz vasárnap a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, viszont az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban már biztosan utolsó helyezett görög csapat.

„Nagyon meglepő számomra az utolsó helyük, mivel a legjobb keretük van a hatosban, sok játékosuk a Bajnokok Ligájában szerepel. Biztosan meg akarják majd nyerni az utolsó meccsüket, hogy ne győzelem nélkül zárják a sorozatot“ – mondta szombati sajtótájékoztatóján a magyarok német szakvezetője, aki szerint az csak vasárnap derül ki, hogy előnyt jelent-e a rivális csalódottsága.

Storck azt mondta, nehéz mérkőzésre számít, de elárulta: nyugodtabb a csapata azok után, hogy csütörtökön bebiztosította a harmadik helyet, így legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat. Hozzátette, megvan az esély az egyenes kvalifikációt jelentő második hely megszerzésére is, mert a románokra ugyanúgy nehéz találkozó vár a Feröer-szigetek vendégeként.

„A játékosoknak nem fogjuk megmondani a tórshavni mérkőzés eredményét. Nekünk csakis a saját játékunkra kell koncentrálni“ – jelentette ki Storck annak kapcsán, hogy Magyarország akkor lesz második, ha több pontot szerez Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken.

A csapatot és a taktikát illetően csak annyit árult el a magyar kispadon három meccs után veretlen szakember, hogy a sajtótájékoztatón szintén résztvevő Németh Krisztián a kezdőben kap majd helyet.

A Kansas Cityben légióskodó csatár szerint meg kell nyerni az összecsapást akkor is, ha keretét tekintve a csoport legerősebb csapata lesz az ellenfél.

Storck és Németh egyaránt megemlítette, hogy örömmel tért vissza az Olimpiakosz 2004-ben átadott stadionjába: előbbi két évet dolgozott a 90 esztendős pireuszi együttes utánpótlásában, utóbbi pedig két évig volt a piros-fehér klub játékosa, igaz, rendszeresen kölcsönadták.

A közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődő vasárnapi mérkőzésnek a görögök számára nincs tétje, mert mindenképpen a sereghajtó pozícióban zárják a csoportot, ugyanakkor ha a magyarok több pontot szereznek Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken, akkor megszerzik a második, biztos részvételt jelentő helyet, s így 1972 után jövőre ismét szerepelhetnek a kontinensviadalon.

A találkozót a horvát Ivan Bebek vezeti majd.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Nagy Á., Elek – Németh K., Gera, Dzsudzsák – Böde