Az NB1 felfedezettje a Red Bull-nál folytatja?

By
Updated: júl 3, 2014

A Red Bull Salzburg elviekben megállapodott a Győri ETO-val a válogatott középpályás Kalmár Zsolt átigazolása ügyében – értesült a Nemzeti Sport.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a 19 esztendős Kalmár Zsolt immár biztosan az osztrák bajnok Red Bull Salzburgnál folytatja pályafutását, vagyis Gulácsi Péter csapattársa lesz.

Úgy tudjuk, az elvi egyezség megszületett a háromszoros felnőtt válogatott játékos ügyében, aki ezekben a napokban is az U19-es válogatottal készül a hazai rendezésű, július 19-én kezdődő Európa-bajnokságra. A szerződés aláírására és a hivatalos bejelentésre a napokban kerülhet sor.

Azt nem tudni, hogy Kalmár pontosan mekkora összegért cserébe kerül Salzburgba, de úgy tudjuk, hogy az ETO olyan szerződést köt, amelynek értelmében részesülhet a játékos továbbértékesítési díjából, és ezzel együtt a jövőben akár az egymillió eurót is elérheti a vételár. Kalmár értékét a transfermarkt.de 200 ezer euróra becsüli.

A támadó középpályás 2013 májusában mutatkozott be az NB I-ben, idén tavasszal Horváth Ferenc csapatában pedig már alapembernek számított. 23 élvonalbeli bajnokinál és három NB I-es gólnál jár, a Magyar Labdarúgó-szövetség őt választotta az előző szezon felfedezettjének.

Bayern München és Kalmár ZsoltA győri tehetség talán egyszer egy Bayern München szintű csapatban is bizonyíthat.

Forrás: nemzetisport.hu
Képforrás: borsonline.hu, hatharom.hu