Megszerezte első gólját a Paks mezében Medgyes Sinan

By
Updated: máj 4, 2022

A sereghajtó Gyirmót háromgólos hátrányból egyenlítve 3-3-as döntetlent játszott otthon a kupadöntős Paks együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit.

A paksiak csapatában első gólját szerezte a dunaszerdahelyi Medgyes Sinan, rajta kívül a gólkirályjelölt Ádám Martin kétszer volt eredményes, így már 31 találatnál jár, az élvonalban hasonlóra legutóbb Fazekas László volt képest, a Újpest legendája az 1979/80-as idényt 36 góllal zárta.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Gyirmót FC Győr-Paksi FC 3-3 (0-2)
Győr, ALCUFER Stadion, 1020 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Varga B. (71.), Kovács D. (83.), Ventúra (93.), illetve Medgyes S. (31.), Ádám M. (39., 50.)
sárga lap: Radics (76.), Varga B. (77.), Bezborodko (79.), illetve Szabó J. (18.)
Gyirmót FC Győr: Rusák – Major (Vass, 75.), Csörgő, Széles, Zeke – Klimovic (Kovács D., 70.), Radics, Ventúra – Medgyes Z. (Bezborodko, a szünetben), Varga B., Herjeczki (Simon A., a szünetben)
Paksi FC: Nagy G. – Kinyik (Gévay, 83.), Tamás O., Kovács N. (Szabó B., a szünetben) – Haraszti (Böde, a szünetben), Szabó J., Balogh B., Windecker (Nagy R., 64.), Medgyes S. – Sajbán, Ádám M. (Osváth, 74.)

A Honvéd keddi vereségével a sereghajtó Gyirmót előtt felcsillant a remény arra, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A statisztikák alapján erre jó esélye volt, mivel Csertői Aurél együttese ebben a szezonban csak a Paks ellen büszkélkedhetett százszázalékos mérleggel.
A Gyirmót reményei azonban úgy tűnt, gyorsan elszállnak, ugyanis a Paks az első félidő derekára – noha a mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott – pontrúgások után szerzett két góllal magabiztosan vezetett. A 31. percben betalált a dunaszerdahelyi Medgyes Sinan, aki számára ez volt az első gól a bajnokságban és a Paks mezében.

A vendégek második találatát Ádám Martin szerezte, neki ez már a 30. gólja volt az idényben, legutóbb erre az élvonalban Nyilasi Tibor volt képes 41 évvel ezelőtt. A tolnaiak csatára nem sokkal a térfélcserét követően le is hagyta a Ferencváros legendáját.
A Gyirmót a folytatásban gyakorlatilag teher nélkül futballozhatott, ennek meg is lett az eredménye, sorra szerezte a gólokat a hajrában – volt köztük két érvénytelenített találat is -, az egy pontot és az azzal járó halvány reménysugarat jelentő gól a 93. percben született.

Fotó: Gyirmót FC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.