Marco Rossi: A játékosaim oroszlánként harcoltak a pályán!

By
Updated: október 15, 2020

A magyar válogatott harmadik idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésén sem kapott gólt, a törökök és a szerbek 1-0-s legyőzése után 0-0-ra végzett az oroszok ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: ebből a találkozóból nem lehetett többet kihozni a döntetlennél, és nagyon büszke a játékosaira, hogy minden  erejükig latba vetve kiharcolták a pontszerzést.

„Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk az októberi három találkozó közül. Az orosz játékosok fizikálisan roppant erősek, a gyorsaságuk és fizikai adottságaik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, a második félidőben sokat szenvedtünk a pályán, hogy tartani tudjuk az eredményt. Ebben a periódusban ellenfelünk közel járt a gólszerzéshez, a játékosaim viszont oroszlánként harcoltak a pályán, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, végig segítették egymást, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk, mert úgy gondolom, ez a legfontosabb, bármi is az eredmény a mérkőzés végén. Ennél a döntetlennél többet nem lehetett volna kihozni ebből a meccsből, ezért nemcsak a küzdőszellemmel és a harcossággal, hanem az eredménnyel is elégedett vagyok. Szerettünk volt nyomást gyakorolni ellenfelünkre, letámadni őket a saját térfelükön, de éppen az említett fizikális erejük miatt erre nem volt lehetőségünk, főleg a második félidőben. Láttuk, miben kell fejlődnünk, de azt is hozzá kell tennem, hogy nem gyakran fogunk olyan kiemelkedő fizikai mutatókkal rendelkező riválissal játszani, mint amilyen az orosz válogatott.“ – értékelte a találkozót Marco Rossi szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfél, az izlandiak más stílusú futballt játszanak, másak az erősségeik, mint a legutóbbi riválisoknak. „Az izlandiakat már hónapok óta figyeljük, tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk tőlük. Erősebbek a bolgároknál, de nincsenek azon a szinten, mint az orosz és a szerb válogatott. Klasszikus négy-négy-kettes felállásban játszanak, és jól használják ki erősségeiket. A novemberi Eb-pótselejtezőn várhatóan a rögzített szituációkban, illetve a szélről belőtt labdákból okozhatnak nehézséget magas, erős játékosaikkal.“ – vázolta fel a szövetségi kapitány.