Magyar állampolgár lett a nádszegi Nagy Viktória, célja a magyar válogatott

By
Updated: júl 15, 2022

Magyar állampolgár lett a Ferencváros nádszegi tehetsége, a 21 éves Nagy Viktória letette az állampolgársági esküt – közölte a fradi.hu.

A Ferencváros tehetsége Budapesten, az 5. kerületi polgármesteri hivatalban rendezett eseményen tette le a magyar állampolgársági esküt.

„A Ferencváros és a Slovan közül kellett választanom, ha nem igazoltam volna Budapestre, akkor Pozsonyba mentem volna iskolába, és minden bizonnyal a Slovanban játszottam volna. Nagyon örültem, mikor megkeresett a Fradi, mégiscsak jobban szeretek a csapattársaimmal az anyanyelvemen kommunikálni, szóval ezért is döntöttem a Fradi mellett. Ez a klub valóban egy igazi nagy család. A pályán kívül is mindig mindenki jóban van egymással, sok programot csinálunk együtt. Át tudom érezni, amikor azt mondják, hogy egy nagy család vagyunk” – nyilatkozta a Ferencváros honlapján a csallóközi tehetség.

A nádszegi játékos több, mint hat éve él Magyarországon, és minden vágya, hogy egyszer magyar válogatott legyen. Korábban a szlovák válogatottból kapott már meghívót, de emiatt nem fogadta el.

Nagy Viktória 2001-ben Galántán született, majd Nádszegen nőtt fel. Már nagyon fiatalon megismerkedett a labdarúgással, Vágsellyén és Dunaszerdahelyen nevelkedett. Tehetségére a Ferencváros is felfigyelt, majd szerződést is kötöttek vele. Egyedüli gyerekként, lány létére, 2016-ban költözött Magyarországra. A zöld-fehérekkel U19-es és felnőtt bajnokságot is nyert, valamint már a BL-indulást is kiharcolta.

Fotó: fradi.hu

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.