Magyar állampolgár lett a DAC korábbi kapusa

By
Updated: január 31, 2020

Új időszámítás kezdődik a Honvéd szlovák kapusának, Tomáš Tujvel életében, a piros-feketék hálóőre január 30-től magyar állampolgárnak számít. Az erről szóló okiratot a Kispesti Városházán vehette át.

„Régóta vártam már erre az alkalomra, örülök, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Egy dolog nem változott: ugyanúgy kell tovább dolgozni, most például már a Mezőkövesd elleni meccsre is gondolok, hiszen szombaton fontos találkozó vár ránk. Jól érzem magam Magyarországon, itt is szeretnék majd élni, ha abbahagyom a focit, ez viszont még odébb lesz, mert van még bennem jó néhány év, továbbra is éhes vagyok a játékra, sikereket szeretnék elérni a Honvéddal. Megszerettem Magyarországot, itt és a Honvédnál is otthonra leltem.” – nyilatkozta a Honvéd honlapjának.

Tomáš Tujvel egy éves dunaszerdahelyi kitérőt leszámítva 2009-től szerepel Magyarországon. A 36 éves kapus Nyitrán kezdte pályafutását, majd 2009-ben a Videoton csapatához igazolt. Megfordult a Kecskemét és a Mezőkövesd együtteseinél, a 2015/2016-os idényben a DAC hálóját védte. 2019 augusztusában igazolt a Budapest Honvéd csapatához.