Lakszakállas első válogatott labdarúgója lett Mocsi Attila

By
Updated: september 16, 2022

Ismét lehet felvidéki születésű labdarúgó a magyar válogatottban, ugyanis először kapott meghívót a lakszakállasi születésű Mocsi Attila. 

A tehetséges hátvéd korábban végigjárta a magyar válogatott korosztályos csapatait, az U21-es válogatottban ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Remekül teljesít klubcsapatában, ennek ellenére meglepte a meghívó. „Szerda reggel számomra ismeretlen telefonszámról hívtak, a vonal túlsó végén Tömő Attila, a válogatott csapatmenedzsere volt. Nem ismerem őt személyesen, de a neve alapján sejtettem, milyen ügyben keres. Nem húzta sokáig, gratulált, hogy Marco Rossi meghívott a Nemzetek Ligájára készülő keretbe, s hétfőn találkozunk. Elképesztő érzés kerített hatalmába a hír hallatán, nagyon boldog voltam és vagyok. Felvidéki születésűként különös jelentősége van számomra a meghívónak. Szülőfalumban, Lakszakállason szinte ünnepnap volt, amikor megtudták, kerettag leszek, én lettem ugyanis az ezerkétszáz lelket számláló település első válogatott labdarúgója, ami nagyon sokat jelent nekem.“ – nyilatkozta a Nemzeti Sport hasábjaink a fiatal játékos.

A 22 éves hátvéd az ETO akadémiáján nevelkedett, majd 17 évesen a Fehérvár csapatához távozott. 2020 nyarán a Haladás együtteséhez igazolt, majd 2022. januárjában a Zalaegerszeghez került. A jelenlegi idényben hat bajnoki mérkőzésen lépett pályára. „Két évvel ezelőtt azzal a céllal vettem búcsút a Mol Fehérvártól és szerződtem a Haladáshoz, hogy egyet visszalépve kettőt tegyek majd előre. Utóbb kiderült, ez jó döntésnek bizonyult, ahogyan az is, hogy Zalaegerszegre igazoltam, hiszen itt lettem válogatott kerettag labdarúgó. Az a célom, hogy továbbra is olyan ütemben fejlődjek, mint most, márpedig a ZTE-ben ehhez minden adva van, de szeretnék egyszer külföldön játszani.“ – zárta a lakszakállasi játékos.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.