Kalmár Zsolt és Schäfer András is készülhet a magyar válogatott Eb-pótselejtezőjére

By
Updated: november 2, 2020

Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette az izlandiak elleni Eb-pótselejtezőre, és a szerbek, valamint a törökök elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét – közölte a szövetség honlapja.

A magyar válogatott az októberi idegenbeli mérkőzésein a várakozások fölött szerepelt, a bolgárok 3-1-es legyőzése után nyerni tudott Szerbiában, Oroszországban pedig döntetlent ért el. A mieink ezzel egyetlen győzelemre kerültek a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon való részvételtől: november 12-én Izlandot kell legyőznünk a Puskás Arénában a kijutáshoz.

„Három olyan mérkőzés áll előttünk, amelyek óriási hatással lesznek a válogatott jövőjére. A legfontosabb természetesen az első mérkőzés Izland ellen, hiszen ha azt megnyerjük, akkor résztvevői leszünk a jövő évi Európa-bajnokságnak, melynek Budapest is házigazdája. Ugyanakkor a két Nemzetek Ligája-mérkőzés is nagyon fontos, mivel a csoportban elért eredményeink határozzák meg, hogy a következő kiírásban hova kerülünk, kikkel sorsolhatnak össze bennünket. A célunk természetesen mindhárom mérkőzésen a győzelem megszerzése, de a legfontosabb, hogy a csapat mindent kiadjon magából, és felvegye a versenyt a riválisokkal, köztük olyan ellenféllel szemben is, mint a Nemzetek Ligájában az A-ligában szereplő Izland.“ – nyilatkozta az mlsz.hu oldalon Marco Rossi.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem volt oka a változtatásra az októberi kerethez képest, nagyrészt ugyanazokra a futballistákra számít, mint egy hónapja. Visszatér ugyanakkor a csapatba két horvátországi légiósunk, Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám, akik hosszabb kihagyást követően léphetnek ismét pályára válogatott mezben. A keretből ezúttal sem hiányoznak a DAC játékosai, Kalmár Zsolt és Schäfer András is készülhet a válogatott mérkőzésekre.

„Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek.“ – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Fotó, forrás: mlsz.hu