Kalmár Zsolt és Schäfer András is bekerült a magyar válogatott keretébe

By
Updated: marec 11, 2021

Kihirdette a magyar válogatott keretét Marco Rossi a márciusi világbajnoki selejtezőkre.

A keretben a DAC két játékosa, Kalmár Zsolt és Schäfer András is helyet kapott, rajtuk kívül ismét meghívót kap Varga Roland, továbbá újoncként bemutatkozhat Géresi Krisztián. Szoboszlai Dominikra viszont sérülés miatt nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik.“ – értékelte a keret összetételét Rossi.

A válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. Marco Rossi szerint a két idegenbeli találkozó is nehéz lesz, így kiemelkedő fontosságú a megfelelő hozzáállás.

„Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk márciusban. A világ jelenleg hivatalosan is a legjobb játékosát a soraiban tudó lengyel válogatott a második legerősebb csapat a csoportunkban, ráadásul egy kitűnő, új szövetségi kapitány irányítja őket Paulo Sousa személyében. A papírforma szerint San Marinót és Andorrát is le kellene győznünk, ám e két találkozó megnyerése is rendkívül komoly feladat lesz! Pár éve éppen Andorrában láthattuk, mi történhet, ha egy ellenfelet nem veszünk kellően komolyan. Az andorrai vereség megmutatta, hogy egy kis csapat elleni mérkőzés is nagyon nehéz lehet, ha fejben nem vagyunk eléggé koncentráltak, és nem vesszük elég komolyan a mérkőzést.“ – vázolta fel a következő mérkőzéseket az olasz tréner.

A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét követően 27-én utazik el San Marinóba, majd az ottani mérkőzés másnapján Andorrába.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Tóth Balázs
védők: Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Willi Orbán
középpályások: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid
támadók: Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland