Interjú: Újpesten fejlődhet tovább a csilizradványi Nagy Szilvia

By
Updated: október 6, 2020

A Csallóköz nem csak tehetséges férfi labdarúgókkal büszkélkedhet, hanem a női focisták is egyre magasabb szintre törnek. Több kiváló játékos is szerepel Magyarországon, és egy újabb csallóközi tehetséggel bővült a névsor, ugyanis az Újpest csapatához igazolt a 17 éves csilizradványi Nagy Szilvia.

Ahogy a többiek, ő is a fiúkkal kezdte el rúgni a bőrt, majd a lányoknál folytatta tovább. „A foci mindig is nagy szerepet játszott az életemben, kis óvodás koromban már rúgtam a bőrt az unokatestvéremmel a nagymamámnál. Komolyabban 10 éves koromban kezdtem el futballal foglalkozni. A pályafutásomat a KFC Szap U13-as fiúcsapatában kezdtem, majd később megfordultam az U15-ös korosztályban is. 14 évesen kerültem Dunaszerdahelyre a DAC együtteséhez.“ – elevenítette fel a kezdeteket Nagy Szilvia. 

A DAC-nál hamar otthonra talált, beilleszkedett a csapatba. „Jól éreztem magam, több edző keze alatt is játszhattam, ami úgy gondolom nagyban hozzásegített abban, hogy jobb játékossá válhassak. A csapattársak a nehéz időkben mindig mellettem álltak, és támogattak.”

A végére már kinőtte a dunaszerdahelyi csapatot, három év után új kihívásokra vágyott. Ekkor jött az Újpest ajánlata, amely nagy lehetőség volt számára. „Már jó ideje gondolkoztam azon, hogy új csapatot kellene keresnem. Az őszi szezon végezetével leültünk az edzőimmel beszélgetni erről. A KFC Komárom együttesébe szerettem volna igazolni, és ezt el is mondtam akkori tréneremnek Horváth Dórának, aki felajánlotta nekem, hogy elvinne Újpestre egy próbajátékra. Természetesen meglepett voltam, mivel egy híres klubról beszélünk és nem gondoltam volna, hogy egy ilyen lehetőségre tehetek szert. Mondanom sem kell, hogy rettentően izgatott és boldog voltam.“

A váltás, mint mindig, ezúttal sem volt könnyű, de egy patinás klubhoz igazolt, ami megkönnyítette döntését. „Rengeteget gondolkodtam a váltáson, nem volt könnyű. A „Déácéban” eltöltött 3 év sokat adott, de már úgy éreztem, hogy tovább kell lépnem. Az átigazolásommal az volt a célom, hogy tovább fejlesszem magam, mivel mindig van és lesz is mit fejleszteni önmagamon technikailag és lelkileg is.  A családommal is rengeteget beszéltünk arról, hogy mi lenne nekem a legjobb, illetve, hogy milyen csapatba igazoljak. Szerencsére mindenben támogattak.”

A nagy múltú Újpest még a női csapat szintjén komolyabb lehetőségeket nyújt, ezt maga a csallóközi hátvéd is tapasztalta. „Újpesten minden meg van ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Az akadémia most épül, van 2 csodaszép füves pályánk, s mellette 3 műfüves is.  A stábtagok és mindenki, aki az Újpest FC-nél dolgozik nagyon közvetlen volt velem az első pillanattól kezdve. A csapattársaim szerencsére nagyon hamar befogadtak. Nagyon kedvesek, és rengeteget segítenek nekem. Úgy gondolom, nagyon sokat tanulhatok tőlük. A felnőtt csapat az NBII-ben szerepel, de mivel még fiatal vagyok, így a korosztályos csapatban is pályára léphetek. Nagyon motiváló és felemelő érzés az Újpest játékosaként pályára lépni és nap mint nap részt venni az edzéseken.  A meccseken igyekszem mindig méltóan képviselni ezt a klubot, tudva, hogy nagyon nagy múlttal rendelkezik.“

Fiatal kora ellenére komoly célokkal vág neki az újpesti szereplésnek. „Jelenleg minden erőmmel arra koncentrálok, hogy a csapattal bajnoki címet nyerjünk és az, hogy fejlesszem magam. A jövőre nézve természetesen vannak terveim. Szeretnék feljutni az Újpesttel az NB1-be, ami számomra nagyon imponáló ilyen fiatalon.”