Interjú: Századik mérkőzésén lépett pályára az ETO színeiben a lakszakállasi Kovács Krisztián

By
Updated: november 6, 2020

Komoly mérföldkőhöz érkezett az ETO FC Győr lakszakállai jobbhátvédje, Kovács Krisztián, aki az NBII 15. fordulójában a Siófok ellen már századik alkalommal lépett pályára a győri klub színeiben. A 20 éves hátvédet a jelenlegi idényről és a nagy mérföldkőről kérdeztük.

Betegség után tértél vissza ismét. Milyen volt újra a pályán?

Nagyon vártam már, hogy újra visszatérjek, hiányzott az egész, hogy a csapattársakkal lehessek, hogy edzésre menjek. Összeségében nehéz volt, de örülök, hogy újra a pályán lehetek!

Sajnos az ETO szezonja nem úgy alakult, ahogy az tervezve volt. Mit gondolsz, mi hiányzott a jobb szerepléshez?

Sajnos nálunk is beütött a járvány, piros lapos játékosunk is volt, nem voltunk könnyű helyzetben. A vírus miatt halasztanunk is kellett egy mérkőzést. Sajnos nem úgy állunk, ahogy elterveztük, úgyhogy van hiány érzetem. A Siófok elleni győzelemmel remélem rátaláltunk a helyes útra és innen már csak felfelé vezet az út!

Hogy látod az NBII idei mezőnyét? Több kiemelkedő csapat is szerepel a bajnokságban.

Most ahogy látni, a Debrecen kiemelkedő teljesítményt nyújt, a Vasas viszont nem kezdett valami jól. Magunkat nézve, jóval feljebb kellene lennünk a tabellán, ezen dolgozunk, hogy minél előrébb végezzünk!

Ebben az idényben kilenc mérkőzésen léptél pályára. Hogy értékelnéd az eddigi szezonodat?

Nem kezdtük jól a bajnokságot, én sem és a csapat sem, de az edző váltás után úgy érzem, magamra találtam.

Szerdán a századik bajnoki mérkőzésedet játszottad az ETO-ban. Gondoltad volna, hogy egyszer ezt eléred?

Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán érem el ezt a számot, de büszkeséggel tölt el hogy az ETO-, a nevelőegyesületemnél értettem el!

Milyen érzés volt a századik meccseden pályára lépni, 20 évesen?

Nagyon örültem, hogy elértem ezt a számot, plusz motivációt jelentett számomra. Győzelemmel tudtam megünnepelni ezt a jubileumot, és csak növelni szeretném ezt a számot. Nagyon vártam már, mert tudtam, hogy ez sokat jelent, és büszke vagyok erre. A 100 mérkőzés annak is köszönhető, hogy nagyon fiatalon be tudtam mutatkozni a felnőtt bajnokságban. Ezért köszönettel tartozom az edzőimnek, családomnak, és a menedzseremnek, mert bíztak bennem!

Mik a terveid a továbbiakban?

A jelenlegi bajnokságra koncentrálok. Szeretnék minél előbb végezni a tabellán azt ETO-val, és minél több játéklehetőséghez jutni.

Fotó: dvsc.hu / Derencsényi István