Interjú: Stabil kezdőjátékossá válna Zalaegerszegen Szépe János

By
Updated: august 8, 2018

Már nem ismeretlen az NBII-es közeg Szépe János számára, aki Mosonmagyaróvár után ezúttal a Zalaegerszeg csapatában lép hétről-hétre pályára. A nádszegi játékos az új idényben már két mérkőzésen is kezdőként kapott lehetőséget, a ZTE színeiben szeretne folyamatosan kiváló teljesítményt nyújtani.  

Tavaly Mosonmagyaróvárra szerződtél a DAC csapatától. Hogy jött a lehetőség és miért döntöttél a váltás mellett?

Volt edzőmtől Németh Krisztiántól kaptam egy telefonhívást, hogy lehetőségem van próbajátékon szerepelni Mosonmagyaróváron. Nem gondolkodtam sokat, kaptam a lehetőségen. Részt vettem és megfelelt a próbán nyújtott teljesítményem. Azért döntöttem a váltás mellett, mert lelkileg nem voltam a legjobb állapotban és szükségem volt, hogy kipróbáljam magam egy másik közegben.

Hogy értékelnéd az elmúlt idényt?

A tavalyi évadot sikeresnek könyvelem el, ugyanis folyamatosan sikerült egyre jobb formába lendülnöm, elkerültek a sérülések. Stabilan a kezdőcsapat tagja lehettem, így egyre több percet a pályán tölthettem és értékes tapasztalatokat szerezhettem. Sikerült elérni a klub célját, ami az Nb2-ben való bent maradást jelentette.

Milyen körülményeket találtál Óváron?

Szlovákia csak nagyon nehezen konkurálhat Magyarországnak, ha a feltételeket nézzük. Viszont Mosonmagyaróvár az NBII egyik legszerényebb klubjai közé tartozik, ennek ellenére minden elvárásom teljesítették.

Milyennek találod az NBII színvonalát?

Mivel a szlovák második osztályban még soha nem játszottam, ezért a két osztályt nem tudom összehasonlítani. A két ország mentalitása viszont teljesen eltér egymástól. Míg Szlovákián a keményebb és gyorsabb tempójú foci dominál, addig Magyarországon a labdabirtoklásra és a finomabb, precízebb passzjátékra törekednek.

Hogy jött a zalaegerszegi lehetőség? Sokat gondolkodtál rajta?

Személyesen kerestek meg a klubtól, többször le is ültünk egyeztetni. Vázolták a csapat és a klub céljait. Szerették volna, ha ebben a segítségükre lennék, amiket úgy gondolom meg lehet valósítani. Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen így újabb célokat tűzhetek ki és valósíthatok meg. Tisztában vagyok a klub történelmével, hagyományaival, feltételeivel, így nem gondolkodtam sokat az ajánlaton. Többszöri találkozás után sikerült megegyeznünk, így Zalaegerszegen folytathatom a pályafutásomat.

Milyen különbségeket látsz Mosonmagyaróvár és a ZTE között?

Ha a két klub körülményeit, feltételeit és céljait nézem, akkor azt kell mondanom, hogy Zalaegerszeg sokkal előrébb áll, ez magába foglalja a stadiont, edzőpályákat, anyagi helyzetet és még sorolhatnám.

Mi lesz a csapat célja a következő idényben?

Minél magasabb helyezést szeretnénk elérni. Bízunk benne és keményen fogunk dolgozni a felkerülésért, hiszen a város, a szurkolók, a klub megérdemlik

Milyen célokkal vágsz neki a következő idénynek?

Szeretnék minél több percet a pályán tölteni, be akarom magam verekedni a kezdőcsapatba, stabil és emelkedő tendenciájú teljesítményt szeretnék nyújtani.