Hudák Dávid: A szezon elejétől hittem a feljutásban!

By
Updated: jún 8, 2021

Remek idényt zárt a Gyirmót FC Győr pozsonypüspökiről származó hátvédje, Hudák Dávid, aki a csapattal az NBII erős mezőnyében kiharcolta a feljutást, ráadásul a 28 éves játékos 2024-ig hosszabbított a sárga-kékek együttessel. 

Talán mindenkit sikerült meglepni az NBII-ben, hogy a feljutó helyen végzett a Gyirmót. Mikor kezdtétek elhinni, hogy meg lehet a feljutás?

Szívem szerint azért igazoltam Gyirmótra, hogy a csapat, a klub újra NBI-es legyen. A szezon elejétől hittem benne, hogy ez a csapat ismét az élvonalba kerülhet. Meccsről meccsre mentünk előre, nem néztük a tabellát és végül sikerült feljutnunk. Ez nagy bravúrnak számít, mert a Vasast előztük meg.

Mi volt a csapat célja az évad illetve a tavasz idény kezdetén?

A szezon elején a cél az első háromba kerülés volt, illetve, hogy megpályázzuk a feljutást. A tavasz kezdete előtt az 5. helyen álltunk, ötpontos lemaradással a második és tizenkét pontos lemaradással az első helye. De a célunk ekkor sem változott, szerettünk volna feljutni.

Két éve igazoltál Gyirmótra és meg is lett a feljutás. Hogy fogadtad ezt a sikert?

Ahogy már említette, ezért jöttem Gyirmótra, hogy segítsek a feljutásban. Nagyon nagy siker ez a klubnak és a városnak is. nagyon örültem, sok munka van ebben a sikerben.

Mit gondolsz, minek köszönhető, hogy feljutott a Gyirmót? A csapatnak még az első helyre is esélye volt.

A csapategység volt az, ami NBI-es csapattá kovácsolt minket. Mindenki mindenkiért harcolt. Ha valaki hibázott, a másik javított helyette. Nagyon jó társaság vagyunk.

Hogy látod, milyen volt az NBII idénye?

75 pont volt elég a feljutáshoz úgy, hogy a Vasast több megnyert mérkőzéssel előztük meg a táblázaton. Ezzel a pontszámmal az előző idényben régen feljutók lennénk, úgyhogy nagyon kiélezett volt az egész szezon és főleg a vége. Volt két erős csapat, a Vasas és a Debrecen. Senki sem számított arra, hogy feljuthatunk.

Hogy láttad a saját teljesítményedet? 33 meccsen 3-3 gól és gólpassz.

Pozitívan értékelem az idényt. Voltak jobb és rosszabb meccseim. Örülök a három gólomnak, főleg azért, mert mind a három 3 pontot ért és segített a csapaton. Számomra ez a legfontosabb.

Mi várható a következő idényben? Várhatóak változások a csapatban?

Biztos lesznek érkezők, erősíteni kell a csapaton. Bent szeretnénk maradni az NBI-ben, remélem ez sikerül is.

Fotó: Gyirmót FC Győr