Hivatalos: Új tulajdonosa van a Budapest Honvédnak!

By
Updated: apríl 8, 2019

A Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolta meg a Honvéd Futball Club Kft. 100%-os üzletrészét a Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától. Az új tulajdonosok az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmarad – közölte közleményben a Budapest Honvéd.

A Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolta meg a Honvéd Futball Club Kft. 100%-os üzletrészét a Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától.A George F. Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű befektető társaság 2006-ban vásárolta meg az akkor még romokban heverő nagy múltú labdarúgó klubot és két Magyar Kupa-győzelemhez valamint egy bajnoki címhez vezette Puskás Ferenc volt csapatát, miközben felépítette a hazai utánpótlásképzés egyik legerősebb bástyáját, a Magyar Futball Akadémiát. A vételárat a felek bizalmasan kezelik és nem hozzák nyilvánosságra.

„Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futball Akadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni” – mondta George F. Hemingway, a klub korábbi tulajdonosa.

„Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futball Akadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőttcsapatba felkerülve idővel nemzetközi szintű játékosokká válnak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt” – hangsúlyozták Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel, a metALCOM Zrt. meghatározó tulajdonosai. Az új tulajdonos a játékoskeret és a szakmai feltételek további erősítése mellett a stabilitást is kiemelten fontosnak tartja. „Kevesen tudják, hogy a Honvéd az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményét úgy érte el, hogy közben nyereségesen gazdálkodott. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért” – tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Metalcom csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója.

A Honvéd FC Kft.-ről

A Budapest Honvéd FC Magyarország egyik legpatinásabb és harmadik legeredményesebb labdarúgócsapata, amely Budapest XIX. kerületében, Kispesten működik. Az egyesületet 1909-ben Kispesti AC néven hozták létre, 1916-tól a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel, melyet 2003-ban egy idényre másodosztályú szereplés szakított meg. A klub gazdag történetét fémjelzi, hogy tizennégy alkalommal nyert bajnokságot, hét alkalommal pedig Magyar Kupát, és csapatában játszott a magyar labdarúgás legnagyobb legendái közül Puskás Ferenc, Bozsik József, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán, Tichy Lajos és Détári Lajos. A kispesti csapat legutóbb 2017-ben lett bajnok, és jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyén szerepel.

A Metalcom csoportról

Az 1999-ben Szentesen alapított, az idén 20 éves metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. 190 munkatárssal és több mint 400 fős telepítési kapacitással a hazai távközlési kivitelezési piac megkerülhetetlen szereplője. A társaság kulcsrakész szakmai megoldásokat kínál a távközlés, az IT, az energetika, az üzemeltetés és az építészet világában. A szentesi és budapesti telephelyekkel rendelkező cégcsoport a tervezéstől a kivitelezésen át egészen az üzemeltetésig, karbantartásig minden tevékenységi területen áll azon ügyfelei rendelkezésére, akik minőségi, minden igényt kielégítő megoldásokat szeretnének.

A Reditus Equity Zrt-ről

A Reditus Equity Zrt. 2017 nyarán jött létre két magánbefektető és egy tapasztalt kockázati tőke szakember partnerségével azzal a céllal, hogy középtávon a hazai private equity piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon. A társaság generalista befektetési politikát követ abból a szempontból, hogy nincsen erős iparági és életciklusokra vonatkozó fókusza. Egyaránt végez korai- és növekedési fázisú kockázati tőke befektetéseket, finanszíroz zöldmezős beruházási projekteket, ingatlanfejlesztéseket és akvizíciókat. A tulajdonosok és a társaság vezetőjének korábbi széleskörű befektetési tapasztalatait kiaknázva valódi hozzáadott értéket képes teremteni a portfolióvállalatai számára.