Hivatalos: Lanzafame visszatér a Honvéd csapatához

By
Updated: august 12, 2019

Egy év után visszatér a Budapest Honvéd csapatához Davide Lanzafame, és ismét magára ölti a kispesti kilences mezt – közölte a klub honlapja.

A 32 esztendős támadó harmadszor szerződik a Honvédhoz, először 2013 telén érkezett hozzánk, amikor fél évet töltött Kispesten, majd 2016 nyarától közel két esztendőn keresztül erősítette a mieinket. Ebben az időszakban bajnoki és gólkirályi címet szerzett a Honvéddal, a Davide Lanzafame, Eppel Márton duó pedig az NB I legjobb támadókettőse volt.

Lanzafame hat éve Olaszországba tért vissza, a Catania, a Perugia és a Novara játékosa volt, a második kispesti kalandot követően pedig a Ferencváros szerződtette, ahol ugyancsak bajnok és (társ)gólkirály lett. A kimagasló képességű korábbi közönségkedvenc kölcsönbe, kötelező opcióval tér vissza a klubhoz.

„Egy olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom, s mindenki tudja, milyen sokat jelent olyan helyen lenni, ahol jól érzi magát az ember. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.“ – nyilatkozta az olasz támadó a klub honlapjának.

Lanzafame lesz a Honvéd kilencedik nyári igazolása.